Amalkan Ayat Al-Quran Ini, Segala Penyakit Akan ‘Dimuntahkan’– Ustaz Sharhan Shafie

Al-Fadhil Ustaz Sharhan Shafie adalah pengamal perubatan Islam yang telah lama bergiat aktif dalam mengubati pesakit-pesakit misteri gangguan jin & syaitan. Beliau berasal daripada Machang, Kelantan. Mendapat pendidikan awal di Sek. Keb. Air Merah dan Sek. Men. Arab Shamsul Maarif. Kemudian beliau menyambung pengajian tinggi di Kolej Ugama Sultan Zainal Abidin (KUSZA) Terengganu dalam jurusan Bahasa Arab.

Selepas itu menyambung pelajarannya ke Mesir selama 3 tahun. Beliau mendapat belaian tarbiyyah secara langsung daripada gurunya bernama Syeikh Wahid Abdus Salam Bali (tersohor di kalangan para mua’lij perubatan Islam). Ayuh tonton video di bawah, semoga bermanfaat:

Beliau pernah menuntut ilmu dengan guru-guru yang tersohor dalam perubatan Islam seperti di Kafur-Syeikh (Mesir), Tanta, Dasuk Dan Mansiyatul Abbas selama 6 bulan. Kini beliau mempunyai 1000 anak murid di seluruh tanah air yang mengikuti pengajiannya. Selain mengadakan kuliah dan kelas komprehensif, beliau turut membuat pembentangan kertas kerja mengenai Perubatan Islam menangkis kejahatan Ilmu Hitam di Institut Pengajian Tinggi seluruh Malaysia.

Berita mengenai pengamalan perubatan beliau turut disiarkan didalam surat khabar Mesir apabila beliau berjaya mengubati seorang peguam yang diganggu jin wanita yang berusia 2000 tahun (jin yang wujud pada zaman fir’aun laknatullah). Dengan kemahiran beliau mengenai selok belok perubatan Islam, adalah diharapkan masyarakat kita dapat mengambil manfaat dari setiap seminar/bengkel yang dijalankan. Surah Al-Anbiya : 83. Sila kongsikan untuk manfaat umat, InsyaAllah.

Kita hanya merancang bahkan Allah yang menentukan. Kita hanya berusaha dan ihtiar tetapi Allah jua yang menyembuhkan. Berdoa sebanyak mungkin agar urusan kita dipermudahkan Allah. Jika kita permudahkan urusan orang lain, in shaa Allah urusan kita juga akan dipermudahkan olehNya. Semoga ilmu yang dikongsikan oleh Al-Fadhil Ustaz Sharhan Shafie ini dapat disebarkan agar orang lain juga mendapat manfaat daripadanya, in shaa Allah.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*