Chef Professional Jatuh Dalam Masakan Sup Kawah Yang Sedang Dimasaknya, Polis Dedah Punca Kejadian

Seorang cef mening4gal dunia selepas terja4tuh ke dalam sebuah periuk besar berisi sup yang mendidih ketika menyediakan makanan untuk sebuah majlis perkahwinan di Iraq, lapor portal berita MailOnline kelmarin. Cef Issa Ismail, 25, ketika kejadian, dilaporkan sedang mengacau sup dalam sebuah periuk besar bagi menyediakan hidangan kepada tetamu majlis perkahwinan tersebut.

Dia kemudiannya dikatakan tergelincir lalu terjatuh ke dalam periuk tersebut yang mengakibatkannya ma4ngsa melecur teruk di sebahagian besar badannya. Cef itu dikejarkan ke hospital Dohuk yang terletak kira-kira 64 kilometer dari lokasi kejadian untuk menerima rawatan.

Pasukan perubatan mencuba sedaya upaya untuk menyelamatkan nyawanya. Dia dirawat beberapa hari sebelum disahkan meningg4al dunia akibat melecur  tahap tiga meliputi kira-kira 70 peratus badannya.

Menurut laporan akhbar Gulf News, periuk yang digunakan untuk memasak sup itu cukup besar untuk memuatkan seorang lelaki di dalamnya. Sementara itu, salah seorang saudaranya, Zervan Hosni berkata, Issa telah berkhidmat sebagai  cef selama lapan tahun.

“Dia sering memasak di majlis-majlis perkahwinan, majlis berkabung dan beberapa acara lain. Selama dua tahun ini, dia memasak di dewan acara itu dengan gaji sebanyak 25,000 dinar sehari (RM71.30),” ujarnya. Issa meninggalkan seorang balu dengan dua anak perempuan dan seorang anak lelaki berusia enam bulan

kredit kosmo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*