Ibu Pu kul Anak Sanggup Biarkan Anak M4ti Sambil On9 dan Main Game

Ibu Pu kul Anak Sanggup Biarkan Anak M4ti Sambil On9 dan Main Game

Masih ingat tak tr4gedi yang menimpa seorang kanak-kanak berusia 2 tahun meningg4l dunia pada tahun 2017 di Liskeard, Cornwall UK.

Photo of White Beach in Boracay, Philippines

Kanak-kanak tersebut dipu kul oleh ibu kandung dan bapa tirinya sehingga menghembuskan n4fas ter4khirnya di atas katil. Keceder4an yang dialaminya amat te ruk dan z4lim sekali seakan mengalami kem4langan jalanraya.

Menurut laporan dari American Web Media, kanak-kanak perempuan yang dikenali sebagai Eve Leatherland dikatakan mengalami keret4kan pada bahagian kep4la dan pat4h tul4ng ru suk.

“Hasil bed4h siasat yang dilakukan mendapati Eve mengalami keret4kan pada kep4la dan p4tah tul4ng ru suk. Lebih menyedihkan apabila anak mal4ng itu dikatakan telah sengaja dibiarkan naz4k di atas katil sampai meningg4l dunia,” – American Web Media

Korang mesti kehairanan di manakah keberadaan ibu bapa budak ini, kan?

Mereka sewaktu itu dikatakan sedang bermain game dan asyik berbual dengan rakan-rakannya di media sosial, Facebook.

Lantaran itu, ketika mereka dibawa ke bilik mahk4mah, juri mendengar akan perilaku buruk terhadap ibu bayi kanak-kanak itu.

Prof David Mangham yang merupakan seorang pakar Histopatologi memaklumkan kepada juri bahawa beliau menemukan bukti dimana Eve sekurang-kurangnya telah diser4ng sebanyak 3 kali sehingga mengalami keceder4an te ruk kepada kanak-kanak itu.

Justeru itu, beliau juga menggambarkan bagaimana bayi kecil itu menderit4 disebabkan pat4h 12 tul4ng ru suk, pat4h 2 tul4ng tengkor4k dan keceder4an dalam4n lain.

“Ketika kanak-kanak itu sedang n4zak, Leatherland dan Curd menonton tv, bermain permainan video, saling menghantar teks pesanan dan berbual dengan orang lain di Facebook,” katanya.

Sementara itu, Sean Brunton iaitu peguam pendakwa memberitahu hakin bahawa Eve dibu nuh di kediamannya sendiri dan mendapati mengalami keceder4an yang digambarkan oleh pakar perubatan sebagai jenis keceder4an yang sering dikaitkan dengan kemal4ngan jalan raya.

Namun keceder4an ini lebih men gerikan kerana mungkin banyak lagi keceder4an yang dialami oleh anak tersebut sebelum ini. Bayi ini juga telah diberikan begitu banyak ub4t sehingga dia meningg4l, sama ada dia diberi ub4t selama beberapa hari untuk cuba menyembunyikan kesan daripada keceder4an teruk yang dialami atau satu dos banyak dalam beberapa jam sebelum dia meningg4l, kita tidak dapat mengatakannya dengan tepat.

Sehubungan itu, Abigail Leatherland, 27, dan Tom Curd, 32, didakwa membu nuh anak mereka iaitu Eve Leatherland, namun begitu mereka meng4ku tidak bersal4h.

Menurut laporan Metro.co.uk pada 16 November 2019, sehingga tarikh itu Abigail dihu kum penj4ra 3 tahun atas kesalahan membiarkan anaknya m4ti, manakala Curd dihu kum penj4ra minimum 20 tahun atas kesalah4n membu nuh.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*