“Kuatnya Awak Kakak” W4nita Gagah Lahirkan Anak Dalam Keadaan R4him Terpaksa Dibuang, Tangan Kaki Leb4m, Leher Bern4nah

Pengalaman paling berharga buat seorang ibu pastinya ketika melahirkan. Walaupun perlu bertarungg dengan nyaw4a sendiri untuk membawa zuriat ke dunia, namun mereka tetap kuat dan tabah mengharungi detik-detik istimewa tersebut. Pelbagai cerita kita sering dengar berhubung komplikas1 ketika melahirkan anak, ia sedikit sebanyak menyentuh hati ramai apabila melihat perjuangan seorang w4nita dalam menghadirkan satu lagi nyawa ke dunia.

Hal ini dihadapi oleh seorang pengguna aplikasi TikTok @ellysshafatiemah apabila berkongsi momen melahirkan anak pertama dan terakhirnya kerana r4him miliknya telah dibvang Dalam muat naik tersebut, wa4nita dikenali sebagai Szry Ertyqa memaklumkan bahawa air ketuban telah masuk sedikit ke dalam saluran darahnya ketika bayi dilahirkan sehingga mengakibatkan pelbagai komplikasi. Dia telah dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur sebelum dipindahkan ke Hospital Serdang.

Selesai pembedahan, dia telah dibawa ke Hospital Tengku Azizah. Dapat dilihat kesan daripada komplikasinya, kedua-dua lengan menjadi bengk4k dan leb4m serta parut pembedahan di bahagian lehernya dan perut. Dia memaklumkan doktor terpaksa menebuk bahagian leher untuk memasukkan darah kerana kedua tangannya sudah leb4m.

Disamping itu, dia juga memaklumkan yang rahimnya telah dibuang. Sebelum doktor memberitahu perkara itu, dia sudah dapat mengagak keadaan tersebut susulan melihat jahitan menegak dan melintang kesan dari pembedahan czer. Dalam pada itu, Szry Ertyqa juga sempat meminta suami1nya untuk berkahwin lain andai mahu mendapatkan zuriat lelaki memandangkan dia sudah tidak mempunyai rahim lagi. Walau bagaimanapun, suam1 kepada wanita itu tetap setia menemaninya di waktu-waktu sukar tersebut dan menguruskan isterinya sebaik mungkin.

Szry Ertyqa juga sudah beransur pulih dan bayi yang dilahirkan turut sudah berusia 3 bulan. Perkongsian wanita itu sangat memberi kesan kepada warganet yang rata-rata begitu kagum dengan kekuatan yang dimiliki olehnya. Mereka juga mendoakan agar wa4nita berkenaan diberi kesihatan yang baik dan akan mendapat zuriat lagi pada masa akan datang. Teruskan berusaha.

kredit ohmymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*