Connect with us

Luahan

Mak Saya Sendiri Suka Fitnah Saya, Cerita Buruk Pasal Saya Kat Semua Orang

Published

on

Mak Saya Sendiri Suka Fitnah Saya, Cerita Buruk Pasal Saya Kat Semua Orang

Salam min. Saya nak cerita sikit masalah saya.. Saya berkahwin dengan lelaki yang tua 10 tahun dari saya, dan dia merupakan kawan kawan pakcik saya dan mak saya. Saya 20an, dia 30an, pakcik dan mak saya dah nak masuk 50an.. Masalah saya mak saya bercerita kat semua orang yang suami saya suka ambil kesempatan kat dia.

Mak saya ni dah berkali kali jadi janda, dan sekarang pun janda lagi. Dia dah macam meroyan. Bila kami sekeluarga kata pergi buat report kalau betul suami saya camtu, tapi dia taknak buat report. Dan mak saya tak pernah bincang dengan saya hal ni, tapi ceritakan hal ni kt ahli keluarga yang lain sehingga saya malu.

Yang lebih menyakitkan hati, suami saya pula selalu menjadi punca mak saya buat fitnah sebab saya dah pesan berkali kali, mak saya tu dah tak berapa betul fikirannya jadi jangan terlalu rapat atau melayan. Tapi suami saya selalu degil dan taknak dengar nasihat saya. Dia selalu melepak skali(kawan2) dan layankan permintaan mak saya minta tolong bawakan kemana mana.

Lepas tolong je mulalah keluar cerita yang suami saya itu suami saya ini tapi saya dapat cerita dari mulut orang lain. Bila diceritakan pada suami saya, sekejap sahaja dia akan jauhkan diri dari mak saya, tak lama lepas tu dorang berbaik balik dan lepak dengan kawan2 yang lain.

Jadi saya minta pendapat korang, apa patut saya buat? Sebab saya rasa dah give up dan benci dengan dua2 skali suami saya dan mak saya. Tolong komen yang murni2. saya dah banyak kali minta cerai tapi suami saya taknak..

Luahan

Wanita Ini Tular Sebab Sanggup Teman Suami Nikah Lagi 1,Tapi, Rahsia Wanita ini Akhirnya Terdedah

Published

on

Wanita Ini Tular Sebab Sanggup Teman Suami Nikah Lagi 1,Tapi, Rahsia Wanita ini Akhirnya Terdedah

Selain memberi keizinan buat suami tercinta untuk berkahwin dua, seorang wanita yang dikenali sebagai Syiela Rashid berjaya mencuri tumpuan netizen. Ini apabila dia sanggup mengikuti proses ijab dan kabul suaminya itu.

Wanita tersebut turut memuat naik beberapa posting, foto dan video semasa majlis perkahwinan suami tercinta berlangsung. Officially akak dapat adik perempuan. Suamiku syurgaku. Ku berlindung di bawah naungan mu. Yang menyampaikan kasih Allah untuk diriku. Selamat Pengantin Baru Abang.

Menerusi video berdurasi 41:01 saat, Syiela Rashid berkongsi live majlis akad nikah suaminya bersama madunya yang digelar adik.

Siapkan Sendiri Kelengkapan

Video tersebut turut kelihatan ahli keluarga mereka. Di samping itu, dia turut menyiapkan pelbagai kelengkapan pernikahan suaminya selain berada di sisi suaminya sepanjang proses ijab dan kabul berlangsung.

Selain itu, wanita itu turut menemani suaminya semasa makan beradab. Wanita itu turut memegang tangan dan suami dan madunya. Lebih menjadi perhatian apabila wanita tersebut dikatakan sangat kuat semasa tempoh majlis tersebut berlangsung.

Majlis sanding suamiku

Dah 5 tahun lebih akak tak pakaikan sampin untuk pengantin lelaki. Sejak mendirikan rumah tangga dengan kanda akak hanya mekapkan dan groom pengantin perempuan je. Hari ini setelah 5 tahun berlalu. Akak refresh balik kemahiran lama akak. Semalam praktis sekali pakaikan sampin untuk kanda. Ok. Jari akak masih lembut rupanya.

Maklumlah mak andam kata sang kanda haha. Head to toe kanda hari ni special touch by MUA Syiela Rashid. Untuk majlis akan datang attire kanda akak yang designkan special untuk hari tersebut. Jelas Syiela lagi, semua persiapan termasuk pakaian pengantin disediakan olehnya. Dia turut memberitahu baju pengantin yang bakal dipakai oleh suaminya nanti merupakan rekaan istimewanya.

Hak Telah Dirampas?

Selain memberi keizinan buat suami tercinta untuk berkahwin dua, seorang wanita yang dikenali sebagai Syiela Rashid berjaya mencuri tumpuan netizen. Ini apabila dia sanggup mengikuti proses ijab dan kabul suaminya itu.

Namun apa yang mengejutkan tular pula satu komen yang mend3dahkan wanita ini dahulunya pernah juga m3rampas hak orang lain Pemilik akaun yang menggunakan nama Rindiani Rin MN mendakwa, hak sepupu beliau yang mempunyai anak 6 telah dirampas.

Menurut Rindiani lagi, ini merupakan kifarah kerana telah Syiela Rashid juga pernah merampas hak orang lain.

Syikea Rashid sebelum ini tular selepas memuat naik beberapa posting, foto dan video semasa majlis perkahwinan suami tercinta berlangsung.

Suamiku syurgaku. Ku berlindung di bawah naungan mu.

Yang menyampaikan kasih Allah untuk diriku. Selamat Pengantin Baru Abang.

Menerusi video berdurasi 41:01 saat, Syiela Rashid berkongsi live majlis akad nikah suaminya bersama madunya yang digelar adik.

Video tersebut turut kelihatan ahli keluarga mereka.

Di samping itu, dia turut menyiapkan pelbagai kelengkapan pernikahan suaminya selain berada di sisi suaminya sepanjang proses ijab dan kabul berlangsung.

Selain itu, wanita itu turut menemani suaminya semasa makan beradab.

Wanita itu turut memegang tangan suami dan madunya.

Lebih menjadi perhatian apabila wanita tersebut dikatakan sangat kuat semasa tempoh majlis tersebut berlangsung.

Jelas Syiela lagi, semua persiapan termasuk pakaian pengantin disediakan olehnya.

Dia turut memberitahu baju pengantin yang bakal dipakai oleh suaminya nanti merupakan rekaan istimewanya.

Susah jumpa macam akak ni

Dalam status terbaru, wanita tersebut juga berkongsi bagaimana dia berusaha dan begitu teruja menyediakan pakaian untuk majlis pernikahan suami

Apa-apa pun kita tunggu reaksi dari pihak satu lagi, dan di harapkan segala konflik dapat di selesaikan dengan baik.

Cerewettt…. Yesss…

Akak sgt cerewet dalam hal2 tertentu terutamanya dalam menyediakan attire untuk hubby tak kisahlah untuk apa2 occasion dan utk ke pejabat.

On 5/9 hr tu pi fitting baju hubby utk majlis kesyukuran akan dtg.

Sempena perkahwinan kami dulu sekaligus juga sempena perkahwinan kanda yg baru.

And lepas tu Alor Setar pkpd… Maka akak terpaksa berhubung dgn tailor tru wsap je..dan baju siap, pos je lah.

Inilah antara rutin tahunan akak, mengikut keperluan…

Menyelak idea memikirkan pakaian yg sesuai untuk si dia..

Dan… Bukan baru hr ni akak buat keje ni…dah bertahun2 dulu lagi..

Dan dr pengalaman itu kami dah beberapa kali bertukar tailor dah

Btw VIP Tailor ni mmg terbaik setakat ni
Highly recommended..

Butik dia kat bangunan sebelah city point alor setar..

Tailornya kreatif dan pandai buat design moden dan yg penting dia blh buat macam kehendak kita

Entry ini khas untuk para isteri yg suka jadi image consultant suami mcm akak…

Blhlah pi try tgk situ ye

Continue Reading

Luahan

family mertua isteri boleh cakap laki aku ni tak adela sedap mata memandang sedangkan saya ada depan dia

Published

on

family mertua isteri boleh cakap laki aku ni takdelah sedap mata memandang sedangkan saya ada depan dia

Salam admin. Saya guna fake profile ni. Saya ada masalah hubungan dengan isteri. Kami dah berkahwin lebih kurang 3 tahun dan dikurniakan seorang anak alhamdulillah. Saya nak luahkan. Saya sebagai suami kecik hati dan kecewa dengan isteri, awal perkahwinan isteri begitu bersungguh nak kan anak. macam2 cara isteri goda saya. Pakai seksi2, selalu manja2 dengan saya, selalu minta dilayan. Saya bahagia sangat2 waktu tu.

Tapi lepas kami dah dapat anak, sekarang anak dah umur 1 tahun 6 bulan. Isteri dah macam bersikap dingin dengan saya, awal2 perkahwinan kami duduk rumah family lagi. Jadi saya fikir mungkin sebab kurang selesa menyebabkan isteri dingin dengan saya, saya pun menyewa di luar. Ingatkan boleh selesai masalah, maklumla bila dah menyewa ni. Mungkin dah ada privasi, saya harap isteri dapatlah layan saya macam awal2 kahwin dulu.

Tapi lagi teruk, sampai kan waktu kami bersama pun dia boleh tidur, saya sebagai lelaki rasa down sangat2 bila isteri buat mcm tu. Nampak takde effort dalam hubungan bersama. Setiap kali saya nak ajak bersama. Isteri tolak dengan alasan ngantuk, malas nak mandi nanti, dah tgh malam la. Untuk pengetahuan semua, saya tak pernah culas nafkah zahir, kerja2 rumah semua saya buatkan, basuh pinggan, sidai kain, basuh baju, menyapu mop semua.

Apa yang buatkan saya kecewa sangat2 haritu depan family mertua isteri boleh cakap “laki aku ni tak adela sedap mata memandang” sedangkan saya ada depan dia, saya sengih je mcm kerang busuk. Dan baru2 ni isteri ada cakap dengan saya, dia takde nfsu dengan saya. Bayangkan betapa sedih hati saya sebagai suami bila isteri cakap mcm tu, rasa mcm saya ni tak guna langsung.

Saya sedar saya bukanlah ada rupa paras yang hensem pun, sebab tu saya buat kerja2 rumah semua supaya isteri rasa bahagia, tapi ini yg saya dapat

Saya pernah tanya, kenapa awal2 kahwin dulu selalu goda2 abang, dia cakap sebab nak kan anak je. Bila dah dapat. Dia layan saya acuh tak acuh

Saya rasa down sangat2 bila isteri tak bernfsu dengan saya, apa perlu saya buat?

Continue Reading

Luahan

Peguam Puan Suharnizan Telah Buka Fail, Selain Tuntutan S4MAN Sebanyak 2 Juta, Ini Antara Tuntutan yg Dikenakan

Published

on

Peguam Puan Suharnizan Telah Buka Fail, Selain Tuntutan S4MAN Sebanyak 2 Juta, Ini Antara Tuntutan yg Dikenakan

MALAYSIA: Instafamous dan pengasas produk Eira Aziera membuat permohonan maaf secara terbuka.

Itu dilakukan kepada pemilik restoran 35 di Melaka dan pemilik akaun Facebook (FB) Suharnizan Md Sidek, selepas menyamakan bentuk tubuh wanita tersebut dengan haiwan

Eira telah memuat naik sebuah hantaran video membuat permohonan maaf secara terbuka kepada dua individu tersebut, di laman sosial FBnya, awal pagi tadi.

Pengasas produk yang tular sejak beberapa hari ini itu mengakui telah melakukan penghinaan terhadap bentuk tubuh (body shaming).

Serta mengeluarkan kata-kata kesat kepada pemilik kedai 35 dan Suharnizan, ketika membuat ‘live’ di FB.

Selepas teruuk di keecam oleh pelbagai pihak, akhirnya Eira mula menyedari kesilapan dan mengeluarkan kenyataan ini

Assalamualaikum.

“Pertama sekali, Permohonan Maaf Secara Terbuka dari Eira ini dibuat berikutan terdapat Dua (2) Insiden yang tular ketika Eira membuat “Live” di Facebook Eira Azira.

Ini di mana insiden pertama yang tular adalah berkenaan Restoran 35 di Melaka dan insiden kedua melibatkan kata-kata berunsur kesat.

Iaitu (Body Sha-ming) terhadap individu/Pemilik Akaun Facebook yang bernama Suharnizan Md Sidek.

Jujur Eira katakan, SALAH TETAP SALAH.

Sebagai individu yang jauh lebih muda Eira seikhlas hati memohon maaf sebab pada ketika itu Eira gagal mengawal emosi dan amarah.

Ini sehingga tutur dan kata Eira telah menyinggung hati banyak pihak.

Insiden-insiden tersebut telah menyebabkan ramai Follower Eira yang Eira sayang telah berkecil hati.

Dan sekaligus timbul pelbagai salah faham dan prasangka buruk.

Beri Kesan Kepada Ahli Keluarga, Suami

Insiden yang tular ini juga telah memberikan kesan yang amat dalam pada seluruh ahli keluarga Eira

Sahabat², terutamanya Suami Eira dan Anak Eira Qalesya serta Agent² Klubna Laleh dan Miruku di seluruh Malaysia.

Eira secara peribadi sangat kesal dan berilah peluang pada Eira untuk Eira cuba memperbaiki diri Eira.

Tutur dan kata Eira pada hari-hari yang mendatang. In Shaa Allah

Permohonan maaf ini dibuat seikhlas hati Eira dan kepada kalian semua yang telah memberikan komen-komen Negatif terhadap Eira.

Sejujurnya Eira telah berlapang dada dan maafkan semua. Kerana anda semua berhak untuk berasa kecewa dengan Eira.

Keputusan Eira untuk tampil membuat permohonan maaf terhadap kedua-dua pihak ini dan juga memberi kemaafan untuk anda semua.

Ini membuatkan Eira lebih tenang menghadapi ujian ini. In Shaa Allah

Eira berharap agar PEMILIK RESTORAN 35 di Melaka dan Pemilik Akaun Facebook SUHARNIZAN MD SIDEK serta seluruh ahli keluarga yang terkesan dengan perbuatan Eira dapat memaafkan kesalahan Eira.

Ini dibuat samada secara sengaja mahupun tidak sengaja melalui posting “Live” di Facebook yang terlibat.

Akhir kata dari Eira,

“…Maaf adalah tanda keikhlasan selepas melakukan kesilapan.

Kerana manusia tidak pernah lari dari melakukan kesalahan.

Manusia tidak sempurna begitu juga saya Eira Azira..”

Kontrak Duta Bersama Klubna Laleh Dibatalkan

Mengikut status terbaru dari jenama produk Klubna Lelah yang sedang di promosi oleh seorang influencer,

pihak mereka telah menamatkan kontrak selaku duta produk dengan serta merta

“Checkmate untuk influencer terkenal”

Puan Suharnizan sudah serahkan kes kepada peguam.

Menurut perkongsian dari peguam Nor Zabetha, tindakan samann bakal di ambil terhadap Eira kerana pengh1naan melampau

Peguam Tampil Huraikan Kes

Menerusi video yang tular, jelas kedengaran suara pemilik restoran yang memberi teguran dengan suara yang kuat.

Ini melarang wanita berkenaan membuat reviu di premisnya.

Pagi ini Eira telah tampil dengan anaknya tampil dalam satu video permohonan maaf.

Walaubagaimanapun, menurut peguam ini, tindakan sam4an dari Puan Suharnizan akan tetap di teruskan

Berikut perkongsian terkini dari peguam

Saman 2 Juta Dikemukakan

Di beritakan oleh kawan nya, Puan Suharnizan ni telah filekan Saman malu sebanyak 2 JUTA.

Kepada orang yang menghina dia sesuka hati tanpa rasa bersalah. Kita tengok sejauh mana dia berdepan dengan saman ni.

Memang patut pun dia di saman sebab mulut dia terlampau puaka

Xtahu apa yang dia akan gadai ni nanti

Ingat guys!!! Jangan suka-suka body shaming orang lain. Itu adalah JENAYAH!

“Semalam saya mesej Puan Suharnizan, mngsa viral oleh seorang duta produk.

Saya tawarkan untuk hulurkan bantuan secara mewakili kesnya di mahkamah.

Keterlaluan sangat kata-kata makian terhadapnya. Kali ini, kita mesti ajar. Ajar untuk saman di mahkamah.

Ajar untuk tuntut ganti rugi sebanyak mungkin. Ajar tentang adab dan budi bahasa.

Ajar supaya lebih tahu merendah diri selepas ini.

Saya pantang lihat orang dibuli. Memang saya jadi marah.

Ini adalah perbuatan booli.

Kerana galakkan inilah lawak Body Sha-ming makin menjadi-jadi.

Kerana itu juga, remaja-remaja atau peminat-peminat yang menjadikan pelawak-pelawak ini sebagai idola.

Mengikuti gaya lawak ini dengan membahan teman-teman disekeliling dan tambah teruk apabila ada galakkan dari orang keliling.

Body Sha-ming bukan jenaka. Body Sha-ming adalah penghinaan dan pembulian dan salah di sisi undang-undang!

Selaras dengan saranan Kementerian Kesihatan Malaysia anda boleh didakwa di bawah Seksyen 233 (1) (a), Akta Komunikasi Dan Multimedia 1998.

Ini kerana penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll iaitu dengan mengeluarkan komen apa-apa komen berbentuk lvcah.

Sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugvt atau mengganggu orang lain.

Hukumannya danda tidak melebihi RM50,000.00 atau dipenj4rakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun atau kedua-duanya sekali.” Kata Nor Zabetha

Puan Suharnizan kerja di Pesuruhjaya Sumpah.Kenal ramai peguam

“Sewaktu saya mesej, saya semak juga profil Puan Suharnizan.

Saya lihat antara profesion yang disenaraikan oleh Puan Suharnizan adalah Pesuruhjaya Sumpah.

Pesuruhjaya Sumpah ini memang banyak berurusan dengan peguam. Pasti dia kenal mana-mana peguam yang dia selesa.

Tambah pula profilnya ditulis di Johor. Saya pula di Gombak. Jauh. Barangkali tawaran saya akan ditolak.

Tapi tak apa. Saya cuba juga. Saya mesej dan saya nyatakan hasrat untuk membantu dan mewakili kerana saya rasakan perbuatan body sha-ming.

Dan menjatuhkan reputasi terhadapnya dan keluarga oleh pengasas produk itu teramat keterlaluan.

Bukan alasan untuk membuuli walapun kaya

“Jadi dalam kes Puan Suharnizan ini, memanglah duta itu lebih kaya, lebih popular dan lebih ramai pengikut tetapi ini bukan alasan untuk membuli.

Saya betul-betul hilang sabar. Rasa macam hendak pergi bantu segera.

Tak sabar tunggu mesej saya dibalas oleh Puan Surhanizan.

Malam semalam, mesej saya sudah dibalas olehnya.

Dia ucapkan terima kasih kerana memberi sokongan tetapi katanya dia sudah serahkan kes kepada peguam.

Rupa-rupanya bila saya selidik, video kata-kata makian ini sejak bulan lepas lagi.

Hanya dimuatnaik semula dan menjadi viral setelah kes duta produk ini memviralkan tentang dia dihalau dari restoran di Melaka.

Peguam telah dilantik

Jadi bermakna, saya mesej telah lambat. Pun begitu, saya sokong usaha Puan Surhanizan telah mengambil tindakan segera dengan melantik peguam.

Lawan jangan tak lawan.

Semoga dipermudahkan urusan Puan dengan team.

Semoga memperoleh ganti rugi yang tinggi supaya menjadi pengajaran kepada yang lain.

Continue Reading

Trending