Pelajar Terlampau Stress Hingga Pembuluh D4rah Pecah “Pergi”, Rupanya Ramai Luahkan Punca Sebenar

Sejak awal pagi tadi, media sosial dikejutkan dengan berita pemergian seorang pelajar universiti tempatan di Kedah. Apa yang mengejutkan warganet adalah pelajar tersebut didakwa meningg4al dun1ia disebabkan pembuluh da4rah di kepala pecah gara-gara tidak cukup tidur dan stres melampau.

Photo of White Beach in Boracay, Philippines

Rata-rata sumber mengatakan pelajar tersebut sering tidak cukup t1idur dan mengalami stres melampau kerana mengejar deadline tugasan universiti. Tambahan, ada yang mendakwa kelas secara atas talian sebenarnya lebih memenatkan daripada kelas fizikal.

Berikut adalah perkongsian seorang warganet yang didakwa merupakan jururawat di hospital kejadian. Meninjau di ruangan komen hantaran berkenaan isu ini, rata-rata para pelajar turut mendedahkan mereka mengalami isu yang sama. Ada yang meluahkan bahawa tugasan diberikan oleh pihak universiti adalah terlalu banyak dan memenatkan.

Bagaimanapun, tiada berita rasmi berkenaan punca kem4atian pelajar ini yang didedahkan oleh media tempatan.  Salam takziah buat keluarga pelajar tersebut.

kredit lobak merah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*