Connect with us

Luahan

Tak Sangka Akak Sendiri dan SUAMl Berduaan Masuk Bilik Bersama, Akak Merayu kat SUAMl Mintak Something

Published

on

Tak Sangka Akak Sendiri dan SUAMl Berduaan Masuk Bilik Bersama, Akak Merayu kat SUAMl Mintak Something

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Cerita ini agak panjang.

Cerita ini tentang suami saya who is now my ex. Cerita dia mcm ni. Kami bahagia berkahwin selepas couple selama 2 tahun.

Kami tidak bertunang cuz we felt like its no use to do so after all.

We don’t want to wait another few months then married , jadi kedua-dua belah pihak setuju untuk meneruskan perkahwinan.

I know him through some internships where I join in his company,suami adalah seorang yg funny.

A kind man, gentleman to say. He was really charming I’m telling you, many of my colleagues even tried him but don’t know how he can be with me back then.

Thinking how our couple memories make me smile back then but now it’s just cries.

Selepas berkahwin selama 2 tahun, kami masih lagi belum mempunyai anak.

Banyak kali kami cuba, tetapi tiada lagi tanda2 saya mengandung. He was still there with me, love and care me even when I was at my lowest.

Alhamdulilah my boss was understandable and gave a few weeks for me to rest for my mental health.

I don’t know back then my husband was really the whole husband material.

Kadang2 ibu buat family gatheing untuk kami adik beradik berkumpul. Ada sekali tu, gathering kami di chalet yg terkenal.

Right now when I think back, I should’ve follow my guts. But what to do? I was in love badly with my husband and trust him my whole world.

It was night everyone was outside celebrating some of my niece’s birthday.

Saya tidak nampak kelibat suami masa tu. Jadi saya keluar pergi mencari suami, saya masuk ruangan dalam chalet, tiba2 nampak suami keluar berduaan dengan kakak saya dr bilik kami.

Masa tu mcm2 aku fikir tapi aku sabar dahulu.

“Sayang?” Saya tanya suami kenapa dia dengan kakak bersama keluar dr bilik?

Suami bagitahu secara kebetulan jumpa kakak dan nak kongsi sesuatu berkenaan produk kecantikan yg kami gunakan bersama.

Kakak nak gunakan sedikit produk saya sbb dia lupa bawa.

I trusted them, I gave a smile and nodded held my husband hand walks outside.

That was the first sign that I didn’t realize cause who would suspect anything?

Then there’s another occasions my husband had to go for business trip.

I know he always go business trip cause he is some kind of high department person.

That year, I still can’t pregnant. I know he wanted a baby so badly. I didn’t think properly back then but I remember my sister also had business trip but she says it’s to another country.

No one suspected anything at this moment.

Many times I realize that this coincidence have become too often, like how they went to lunch together they say they terserempak.

Then how my sister have almost same things I have which my hubby brought for me.

I started feel like suspicious about my husband, he was still doing his role as a husband indeed.

Pay my nafkah like always and affectionate. But there’s like something he was hiding, firasat istri.

I solat minta pertunjuk Allah, I nangis kat sejadah tu sebab kenapa I masih tak boleh pregnant.

I nak kasi my husband happy, I nak tengok dia bahagia jugak even if my husband says that he doesn’t care as long as I’m with him.

I’m really thankful towards Allah.

Berapa hari selepas I doa to Allah, I slowly dapat mimpi jawapan tapi I thought it’s just mainan syaitan.

Orang cakap mimpi waktu 3am gitu itu semua pertunjuk tapi I tak percaya sangat.

Kali memang I perasan masa suami dan kakak keluar lunch bersama. Takkan terserempak lagi, banyak sgt kebetulan yg meragukan.

I ikut mereka tanpa mereka perasan , I went to his office actually to tell him that my pregnancy test shows positive.

But that day it turns to a whole nightmare.

I nampak kakak i peluk tangan suami sgt erat ketuka mereka berjalan.

I saw how my husband treated her like how he treats me, I gasp and tears up there.

I immediately went home told my boss I was sick. That night, I didn’t confront him. I want more evidence, he cuddle me like ways sayang me, care for me.

Malam tu I check phone suami, I don’t like checking my spouse phone cause I trust them.

I saw his recent call and message is my sister, I istigfar panjang when I saw the text. It was all lbcah and like they’re a couple.

I place his phone aside after taking pictures of it with my phone immediately goes to the toilet and cries.

He cheated on me and deceive me with kindness of his.

Suami buat I mcm org bdoh sambil I usap perut I mengenang nasib anak yg bakal dilahirkan nanti.

I thought of confronting but no. I don’t want to for now. I told my best friend, sanggup seorang kakak buat adik dia gini.

Days passes, I haven’t told him about my pregnancy. I used ask him if he has anything tell me but he answer me no and ask why

I shakes head, I want cry in front of him but I pull myself together and just hugged him.

I say I love him very much. He smiles and macam biasa care and sayang me.

This months passes, sampailah satu hari tak tahulah mungkin Allah yang gerakkan hati I.

I followed my husband after I went for my check up, I nampak suami check in hotel dengan kakak I seperti married couple.

Suami bagitahu malam ni dia ada kerja overtime. I ekori mereka dari belakan secara senyap. Mereka berdua berhenti pada satu bilik.

Pakaian yang mereka pakai sgt kemas sperti pakaian pergi ofis. Setelah mereka masuk bilik, I tnggu lama depan pintu bilik mereka.

I dengar semua apa yg berlaku dalam bilik tersebut. Kakak seperti merayu pada suami meminta sesuatu . Ya, mereka trlanjur.

Bila mereka keluar bilik, mereka terkejut I ada di situ. My tears betrayed me.

It started rolling down my cheeks fast as I just can’t believe, I saw how baju diorang yang kemas terus dah macam kena cakar kucing. “and all this while.. I thought I could trust you.” I said to him.

Kini I sudah ada semua bukti. I file kan penceraian di mahkamah, I rasa j1jik dengan perbuatan suami dan kakak .

My mom find out, of course she was mad.

She even halau my sister out of the house since my sister still staying with my mom.

I cried when I was at the court after it was sah we divorced.

I minta maaf to him when I was his wife I failed to be one of the good wife like he wants till he had to cheat on me with my own blo0d sister.

After the divorce then he find out I was pregnant, he wants to get back. I say no, my heart has really broken into pieces.

I am okay if it’s other women but my own sister.. I couldn’t.

I couldn’t handle the pain, I shut myself out for a few months sampai my mom have to take care of me macam I really tak bermaya.

I thanked my mom and my besties for staying with me throughout my ups and downs.

My darkest moments. Sekarang bekas suami I adalah abang ipar I setelah bernikah dengan kakak I.

Hati I masih lagi sakit tapi I happy lihat kakak I akhirnya dapat apa yg dia impikan selama ini.

A perfect husband, he is indeed perfect one but when they had their wedding I didn’t attend.

I just want be away, my mom didn’t want accept too but I told her I’m okay if that’s what both of them wants.

Fast forward, Alhamdulilah now my son is 2 years old.

He is smart, handsome like my ex but I didn’t mind. He willingly to give duit nafkah, I accept it sincerely.

He at times do come to my mom house to see my son but at times my son doesn’t know him and tend cries, he did feel heartbroken but I can’t do a thing about that.

I was pregnant alone, I was all alone. I independent myself with the help of my besties and mom.

I remember my mom accompany me to give birth to my son. I felt like giving up but she pushes me tothe very end and now my beautiful healthy son out. To my mom,

I thanked her so much for being there. Even though when I was having my shutting people out moment, you still keep coming to me and want be by my side.

Ummi I love you so much.

I may seem cool but only Allah knows how broken my heart still when we go family gathering.

Even some of my families members understand if I don’t come cause who can handle my ex kahwin with my sister?

I’ll be the strongest women my son would ever see, I want him to be raise be a good man and treats women kind.

I want him to be love fully and care with. Even if I’m working Alhamdulilah my boss understand my situation. My work colleagues all supported me.

My ex? He quitted the job and started at another place cause he can’t face them all. He terlalu malu he once said. But whatever it is..

I hope their marriage till Jannah and that he or she won’t hurt each other like how my ex hurts me. Thank you for reading my whole story.

– TIARA (Bukan nama sebenar).

Sumber : iium confession.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Luahan

Kongsi Klip Video Disebalik Tabir Mael Totey, Ramai Sebak, Ramai Pulak Yang Kantoi Tengok Secara Haram

Published

on

Kongsi Klip Video Disebalik Tabir Mael Totey, Ramai Sebak, Ramai Pulak Yang Kantoi Tengok Secara Haram

Filem Mael Totey ternyata menjadi antara karya yang mendapat sambutan luar biasa penonton sejak kebelakangan ini dan mendapat kutipan mencecah angka juta meskipun ditayangkan menerusi kaca televisyen dimana orang ramai dapat melanggannya di Astro First.

Baru-baru ini, Syahmi Sazli menerusi posting dilaman Instagram berkongsikan beberapa rakaman video khas buat penonton mengenai OST Mael Totey The Movie.

Perkongsian tersebut menerima pujian ramai apabila warganet dapat mendengarkan Mael Totey OST versi seruling dan Haa Voc Hum.

Dua perkongsian video ini bagaimanapun membuatkan peminat turut memberikan pelbagai reaksi positif dan senang mengenai filem terbabit yang masih sahaja hangat ditonton meskipun sudah ditayangkan beberapa hari yang lalu.

Walau bagaimanapun, melalui perkongsian juga terselit kapsyen yang mengundang pandangan ramai apabila Syahmi Sazli menberitahu bahawa ramai yang meminta maaf kepadanya.

Ini berikutan masih ada yang menonton filem arahannya itu secara haram namun bagaimanapun, Syahmi mengharapkan agar langgan secara sah di Astro First.

“Nanti siapa nak guna music ni, boleh download di Youtube Mi. Btw, harini ramai yang DM Mi, minta maaf dekat Mi sebab tonton secara haram.

Tolong, kalau rasa bertanggungjawab, langgan semula yang sah dekat Astro First saluran 480.” Tulisnya.

Sementara itu, ramai meninggalkan pelbagai maklum balas kepada Syahmi Sazli dan tidak henti-henti juga pengarah muda ini menerima pujian mengenai Mael Totey The Movie.

kredit HCL

Continue Reading

Luahan

Mak selalu tanya duit gaji saya buat apa ja sedangkan makan hari hari ayah yang tanggung sebulan beribu rumah menumpang mana habis duit

Published

on

Mak selalu tanya duit gaji saya buat apa ja sedangkan makan hari hari ayah yang tanggung sebulan beribu rumah menumpang mana habis duit

Salam min, Macam Mana Saya nak luah. ni bukan soal suami ni soal mak sendiri. susah hati dibuatnya. kami menumpang rumah mak ayah Saya. soal rumah loan Tak lepas. elok nak buat loan lain kena pkp pula. MCM MCM alasan seller bagi. sekarang masih menumpang rumah parent Saya. awai bulan suami akan belikan barang kering dapur, kecuali ikan dan ayam ja. Sabun Sabun semua dia beli Dan kelengkapan kami laki bini. di rumah dia tolong Saya basuh baju sidai baju lepas balik Keja.

kadang sebelum tidur dia masak air untuk cukupkan keperluan esok pagi (untuk adik Adik saya ya sek). cuci pinggang mangkuk di dapur. kadang baju Adik Adik perempuan Saya Pon dia tolong sidai. sebab takmau esok Saya susah nak sidai nak kemas rumah lg. Saya pula menjahit di rumah , soal cust datang rumah tolak tepi Bab tu Pon dah makan hati dah. tapi Saya pikir tak apa la Saya menumpang .

Saya dari Mula kerja duit gaji Saya Tak pernah Tak bagi duit bulanan mak ayah, beli barang dapur, bayar duit wifi, duit baju Raya setiap tahun, duit nak buka sek adik Adik 2sek 1uni. kadang bg belanja Adik yang dok asrama kalau dia mengadu duit tak ada. sampai dia sambung belajar saya usaha juga bagi duit beli barang kelengkapan dia sikit skit. nasib dia paham akak dia. kiranya Saya dari zaman bujang dah biasa memberi macam tu dalam Hati pikiaq nak tolong ayah. kurangkan belanja bulan dia.

Ayah belanja gaji dia besar. tapi besar juga komitmen dia. rumah, keta, yuran uni, bil bil lain tapi jarang nak buat Saya berasa hati. kadang cuma dia kata. lama akak Tak belanja ayah makan itu ini. kadang Saya turutkan juga. sekali sekala tapi soal mak ni. Allah berat. lepas Saya berkawin lain betul dia. soal gaji suami Saya dia nak ambik Tau , gaji Saya Pon dia nak Tau. buat apa apa. saya didik suami, Kita menumpang abang beli belanja dapoq dan laundry. sayang belanja mak ayah n Adik Adik.

Mak cuma beli barang basah makan harian. itu pon masak malam shja sebab semua Ada di rumah. kalau siang, Saya ni pandai pandai la makan sendiri. berasa hati Saya. kadang suami balik tengahari Tak bagitau konon nak balik makan lah. tapi apa Pon tak ada. okay di sini bukan Saya malas ka apa ka. Saya dari bangun tidur tu. basuh pinggang yang ada. Memas dapur. sidai baju untuk ke berapa round entah lah.

Lepastu bagi Mandi kucing. Emak hanya rileks Kat depan. makanan pagi memang Tak beli Kat Saya. Kat Adik beli pula . lepas tu Saya Pon Mula la menjahit dengan perut kosong kadang bancuh air panas ja. dah kemas rumah takkan nak masak pula. nak menjahit lagi. kalau dilayan Saya memang Tak menjahit dah. letih. Nasib Adik sek dia p ambik dulu Saya yang ambik. Allah letih tak payah habaq la.

Dekat Adik Adik dia kata dia yg buat Keja rumah. Saya ni bangun lewat saja saja, kecik hati Saya. kadang bila Ada duit lebih Saya selalu bagi dia dan ayah beli baju ka makan Kan. bila Saya kurang duit Tak dpt bli apa dia nak mesti dia ungkit. Mak selalu tanya duit gaji saya buat apa ja sedangkan makan hari hari ayah yang tanggung sebulan beribu rumah menumpang mana habis duit. Allah hati Saya remuk bila dia kata MCM tu. kalau Saya beli apa apa Kat keluarga in law. memang Saya diam terus . takmau dia tarik muka.

Tapi Saya pikir itu mak ayah Saya juga. walaupun mentua. dpt mak ayah mentua jenis segan Kita sua duit, beza dengan mak Saya. hmmm. Saya sekadar meluahkan perasaan. makan pagi tdak . pagi ni dia keluar, Saya cucuh api dapur gas pula habis .remote pagar dia bawa, terus Saya beremosi pg ni . Allah moga yang membaca bagi Saya kata kata semangat

Continue Reading

Luahan

“Tolonglah Duduk Rumah Dalam Tempoh Dua Minggu Ini”

Published

on

“Tolonglah Duduk Rumah Dalam Tempoh Dua Minggu Ini”

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah, meminta rakyat terus berada di rumah jika tidak ada urusan penting di luar dalam tempoh dua minggu ini bagi memutuskan rantaian COVID-19 dengan lebih berkesan.

“Kalau kita tiada urusan penting di luar, kalau boleh duduk di rumah untuk tempoh dua minggu, kalau kita boleh duduk di rumah untuk tempoh dua minggu kita boleh memutuskan penularan COVID-19.

“Kalau kita terpaksa keluar daripada rumah pastikan patuh kepada prosedur operasi standard (SOP), pakai pelitup muka, amalkan penjarakan fizikal sekurang-kurangnya satu meter dan kerap mencuci tangan,” katanya.

Mesej itu dinyatakan oleh beliau setiap kali sidang media harian kementerian dan dalam bentuk video dalam media sosial bagi mengingatkan rakyat supaya patuh kepada SOP dan bersama-sama melandaikan lengkuk jangkitan dalam gelombang ketiga ini.

Beliau berkata orang ramai perlu mengamalkan 3C iaitu elakkan berada di tempat sesak dan sempit serta berbual dalam jarak dekat.

“Itulah vaksin yang kita ada, sekarang ini kita tidak ada vaksin, kita tiada ubat tetapi kita boleh elakkan dijangkiti kalau kita patuh pada SOP yang diketengahkan,” katanya.

Katanya isu utama pada masa ini adalah ketidakpatuhan kepada SOP dan semua pihak harus sama-sama menjaga diri, keluarga, masyarakat dan negara.

Continue Reading

Trending