Tidur Lewat Punca Utama Muka Tak Berseri, Rawat Segera Dengan Langkah Mudah Ini!

Umum bila wanita sering tidur lewat atau terpaksa berjaga malam, akan menyebabkan wajah kurang berseri dan kulit tidak bermaya. Untuk mengembalikan keserian dan sekali gus membantu penjagaan kesihatan dalaman, disarankan kaum hawa amalkan detox.

Pasti semua sudah pernah dengar tentangnya bukan? Detox ini sebenarnya adalah proses penyingkiran bahan toksin atau buangan dari tu buh badan manusia. Malah badan kita sendiri juga sudah mempunyai sistem detox tersendiri iaitu hati, usvs dan g1njal.

Pun begitu, detox juga boleh dilakukan dengan menghasilkan air detox untuk membantu sistem penghadaman bekerja dengan sebaiknya dan memastikan kulit bersih serta segar. Selain itu ia juga turut memastikan sistem buah pinggang kita dapat berfungsi dengan lancar.

Melihat kehebatan dan manfaat detox ini pada tu buh, ada baiknya anda amalkan detox sebagaimana yang dilakukan oleh puan Roshima Ibrahim Shima, ibu kepada 3 orang anak ini. Kulit wajahnya cantik, dan nampak muda!

Jadi jika anda ingin mencuba amalan tersebut, ketahui dahulu resipi menyediakan minuman detox. Jom semak.

Bahan-bahan Air Detox :

  • 4 biji kurma-buang bijinya
  • 1 biji lemon-hiris dengan kulitnya sekali
  • 3 ulas bawang putih-dibuang kulit
  • 2 gelas air

Cara membuatnya :

  • Masukkan semua bahan ke dalam mesin pengisar.
  • Kemudian kisar semua bahan sehingga halus.
  • Sedia untuk diminum.

Ekstra Info:

1 bancuhan ini sebenarnya boleh diminum hingga 4 kali.
Pastikan diamalkan setiap hari.
Cara nak minum, tuang 1/2 gelas air detox ini dan tambah lagi 1/2 gelas dengan air sejuk .
Antara kebaikan melakukan program detox pada tu buh
1. Menurunkan berat badan.

Berat badan dapat dikurangkan jika mengamalkan diet detox dengan betul. Ia akan mengurangkan berat dalam jangka masa yang cepat.

2. Merang sang tenaga

Detox akan merang sang tu buh badan kita agar lebih bertenaga. Begitu juga dengan pengambilan makanan sihat dan mengamalkan hidup sihat akan memberi tu buh badan menjadi lebih aktif dan bertenaga berpanjangan

3. Kulit semakin cantik.

Kulit adalah org4n terbesar, dan apabila mengamalkan program detox ini kulit akan mendapat manfaatnya. Bersauna juga antara program detox yang boleh diamalkan untuk membantu badan mengeluarkan peluh dan toksin yang berlebihan.

4. Anti penuaan.

Toksin yang ada dalam badan adalah antara faktor penyumbang kepada proses penuaan menjadi lebih cepat. Jika kadar toksin dapat dikurangkan, kita akan kelihatan lebih muda dan sihat.

5. Sistem imun yang kuat.

Detox memberi peluang pada org4n dalam badan kita berfungsi dengan baik. Secara tidak langsung ia akan membantu sistem imun atau ‘kekebalan’ tu buh daripada sera ngan penyakit. Secara tidak langsung juga, membolehkan badan menyerap segala nutrisi yang dibekalkan pada tu buh dengan lebih baik.

Sumber: viwanita

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*