Connect with us

Uncategorized

(Video) Dah Mula Belajar Bahasa Belanda Dari Keluarga Angkat, Penyerang Malaysia Luqman Hakim Tak Kekok Sesuaikan Diri

Published

on

(Video) Dah Mula Belajar Bahasa Belanda Dari Keluarga Angkat, Penyerang Malaysia Luqman Hakim Tak Kekok Sesuaikan Diri

Baru-baru ini, gelagat Luqman Hakim Shamsudin kembali mencuri perhatian netizen dan warganet apabila videonya bersama keluarga angkatnya di Belgium tular di sosial media.

Video yang berdurasi kurang dari seminit itu, menunjukkan Luqman Hakim atau lebih dikenali sebagai Luqie ini sedang mempelajari cara sebutan nama makanan Belgium yang sedang dimakan bersama keluarga angkatnya itu.

Gelagatnya itu menyebut ‘BIEFSTUK MET PATATJES’ iaitu stik lembu dengan kentang lenyek itu sudah mendapat tontonan sebanyak 190,149 jumlah tontonan dan 19,822 tanda suka menerusi laman Instagram milik @kvkortrijk_malaysiafan sehingga meraih perhatian warganet.

Menerusi postingan video yang dimuat naik di akaun rasmi peminat Malaysia, KV Kortrijk mendedahkan keluarga angkat Luqman kini sudah mula mengajar bahasa Belanda kepada Luqman.

Malahan, admin turut mengucapkan terima kasih kepada keluarga angkat Luqman kerana mereka, Luqman dapat menyesuaikan diri dengan baik di negara mereka.

“Terima kasih banyak Arnout atas layanan mesra anda.“Luqie menetap di sana dan pasti salah satu sebab utamanya adalah kerana anda dan seluruh keluarga anda. “keluarga yang lucu dan bahagia,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Lebih menghiburkan, rata-rata ramai penyokong Luqman yang turut terhibur melihat dirinya yang cuba menyebut nama hidangan itu dengan meninggalkan komen-komen lucu.

Biarpun pemain bola sepak muda negara ini belum menunjukkan impak sebenar di atas padang bersama KV Kortrijk, namun setelah perpindahan Luqman tampak berjaya melonjak popularity kelab tersebut sejak Ogos yang lalu.

Tambah pula, penyerang muda sensasi negara ini terbang ke Belgium pada bulan Ogos yang lalu selepas menandatangani kontrak bersama kelab berkenaan selama lima tahun.

Uncategorized

(Video) Rider Foodpanda Dibelas4h, Mamat Tu Dikec4m Biad4p Oleh Netizen

Published

on

(Video) Rider Foodpanda Dibelas4h, Mamat Tu Dikec4m Biad4p Oleh Netizen

Semalam telah viral satu video di laman Twitter yang memaparkan seorang rider Foodpanda dibel4sah pelanggannya kerana makanan yang dipesan tidak dihantar ke depan pintu rumahnya.

Pengguna Twitter yang dikenali sebagai Daniel (@afixqs) berkata, rider berkenaan tidak dapat naik kerana tidak dibenarkan oleh pengawal keselamatan yang bertugas.

Dia yang berkongsikan video itu di laman Twitter miliknya turut meluahkan rasa kurang senang dengan perbuatan pelanggan itu.

“Kalau betul pun rider tu yang salah perlu ke sampai macam tu sekali dia kena pu kul?,” ujarnya.

Menurut Daniel yang pernah menjadi penghantar makanan, dia pernah dim4ki oleh pelanggan kerana makanan lambat sampai tetapi perkara seperti itu bukanlah disengajakan oleh mereka para ‘riders’.

“Adakalanya kedai makan yang lambat siapkan makanan dan ada masanya kami perlu menghantar banyak tempahan.

“Kalau pelanggan tidak berpuas hati dengan servis boleh saja mereka terus membuat aduan dan ‘rider’ akan terus dibuang oleh majikan,” ujarnya.

Perkongsian Daniel itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang berang dengan tindakan pelanggan itu. Malah, ramai yang tidak setuju dengan istilah ‘customer always right’ sehingga memberi hak kepada pelanggan melakukan apa sahaja.

Mohon kepada para pelanggan untuk banyak-banyak bersabar ya, kalau rasa tak boleh sabar sila masak makanan anda sendiri.

Continue Reading

Uncategorized

(Video) Mamat Ni Dipandang Hiina Bila Masuk Butik Mahal Pakai Selipar Je, Sekali Lain Pula yang Jadi

Published

on

(Video) Mamat Ni Dipandang Hiina Bila Masuk Butik Mahal Pakai Selipar Je, Sekali Lain Pula yang Jadi

Mesti ada di antara kita yang pernah dapat baad seervice dekat butik dalam shopping mall kan?

Saakit juga hati kadang-kadang bila kita tengah excited nak beli sesuatu barang tapi bila masuk butik, layanan yang diberi macam nak tak nak.

Lebih-lebih lagi kalau kita berpakaian biasa dan pekerja dalam butik ‘usha’ atas bawah macam kita tak mampu nak beli barang dekat situ.

Begitu juga dengan video tular yang dimuat naik seorang pengguna aplikasi TiikT0k ini, di mana dia berkongsi moment ketika shopping di butik branded di Kuala Lumpur City Centre (KLCC) dengan berpakaian biasa serta berselipar.

Lihat video penuh tersebut di bawah:

Gara-gara hanya berpakaian biasa dan selipar, dia tidak dilayan oleh pekerja butik-butik mahal tersebut

Susulan tularnya video tersebut yang kini telah mendapat lebih 728,000 tontonan di TiikT0k, remaja lelaki itu juga sempat memberi sedikit ‘nota kaki’ untuk semua pekerja butik branded.

“Aku pergi KLCC pakai selipar. So bila aku masuk kedai-kedai tu, semua tak nak layan. So, semua kedai yang tak layan aku, semua aku beli barang dia.

Korang jangan pandang rendah dekat orang yang setakat pakai b0doh-b0doh tapi tak boleh beli barang-barang macam ni. Korang pun boleh beli,” katanya.

“Baad customer seervice = no sale. That’s me,” – Netizen

Rata-rata netizen geeram dengan layanan yang diberikan kepada remaja lelaki itu, seolah-olah tidak respect kepada pelanggan. Malah, ada di antara mereka juga pernah mengalami situasi yang sama.

Tetapi, ada juga yang berkata itu hanyalah teknik marketing butik mahal untuk tarik pelanggan supaya rasa terccabar dan akhirnya beli barang mereka dan pekerja dapat sales.

Antara komen menarik daripada netizen di TiikT0k:

Continue Reading

Uncategorized

[Video]Seorang Remaja 13 Tahun Ditemui Iemas Selepas TergeIincir Dalam TaIi Air

Published

on

[Video]Seorang Remaja 13 Tahun Ditemui Iemas Selepas TergeIincir Dalam TaIi Air

Kota Bharu: Remaja lelaki ditemukan Iemas selepas tergeIincir dalam taIi air di Kampung Pasir K4sar, Sering di sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 10 pagi itu, Muhamad Alif Asyraf Parudin, 13, dikatakan berjalan bersama dua rakannya di tepi taIi air sebelum tergeIincir.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Pengkalan Chepa, Penolong Kanan Penguasa Bomba Mohd Fakri Mazlan berkata, pihaknya menerima panggilan kecem4san pada 10.08 pagi.

“Sebaik tiba, pencarian dilakukan di kawasan mngsa jatvh dan mngsa ditemui selepas 15 minit operasi mencari dan menyelamat.

“Mngsa ditemui pada 10.43 pagi di dasar sedalam dua meter,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Menurutnya, myat mngsa kemudian diserahkan kepada pihak poIis dan dibawa ke H0spital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) untuk tindakan lanjut.

Video:

Sumber: hmetro

Continue Reading

Trending