Video Pengemis Warga Emas Datang Ke Kedai Bersama 2 Karung Wang Untuk Membeli Emas Mahu Dihadiahkan Kepada Isterinya

Baru-baru ini, tular kisah seorang warga emas terpaksa berdepan kesukaran membeli barang kemas buat isteri tercinta kerana mahu membayar menggunakan wang tunai. Memetik penulisan Tribun News, warga emas bernama Januri itu telah berkunjung ke 2 buah kedai emas di daerah Ketanggungan, Jawa Tengah.

Photo of White Beach in Boracay, Philippines

Namun permintaannya telah ditolak oleh pemilik kerana dia mahu membayar menggunakan wang dikumpul dalam 2 karung guni yang dipikulnya. Bagaimanapun, warga emas berusia 60 tahun bernasib baik apabila kedai ketiga menyambut kehadirannya dengan mesra.

Difahamkan lagi, menurut pemilik kedai tersebut, Hengky, Januri dilihat memikul 2 karung guni dipenuhi wang kertas bercampur syiling dan memberitahu mahu membeli barang kemas buat isteri tercinta.

“Dua karung guni itu berisi wang berjumlah 6.5 juta rupiah (RM1,867) dan kami menawarkan seutas rantai emas, sebentuk gelang tangan seberat 10 gram serta lapan gram yang memiliki nilai serupa.
“Atuk itu sangat gembira kerana ada kedai yang menerima wangnya. Dia memberitahu bahawa dia seorang pengemis dan duit hasil mengemis disimpan untuk membeli hadiah buat isteri,” kata Henky.

Tambanhnya lagi, kebanyakan kedai emas menolak kehadiran Januri kerana mereka lebih memilih membuat urusan jual beli secara online sewaktu pandemik ini.

kredit borak daily

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*