Asyik Bagi Ma1n Ph0ne Lama Sangat, Anak Disangka $awan Rupanya Str0k Kecil

Asyik Bagi Ma1n Ph0ne Lama Sangat, Anak Disangka $awan Rupanya Str0k Kecil

Pended4han gajet terhadap anak-anak pada zaman sekarang membuatkan mereka semakin bijak mengendaIikan sendiri telefon b1mbit milik orang dewasa.

Tldak dinaf1kan cara itu boleh membuat anak-anak duduk diam serta terkawal. Namun, s1fat Ieka sesetengah ibu bapa boleh mendatangkan kebvrukan kepada kanak-kanak. Oleh yang demikian, perk0ngsian seorang ibu ini mungkin mampu menjadi peringatan bersama.

Anak lelaki tiba-tiba mvntah, anggota badan mula her0t ke sebelah kiri.

Tvlar di Facebook, sebuah perkongsian daripada seorang wanita bernama Nor Syafiqqah mengenai saat get1r apabila anak lelakinya telah mendapat str0k kecil. Secara tiba-tiba anggota badan budak lelaki tersebut mula her0t ke sebelah kiri selain tldak dapat bercakap selepas mvntah.

Panlk dengan kejadian berkenaan, kedua-dua suami isteri itu bergeg4s membawa anak mereka ke pusat pervbatan bagi menerima rwatan kecemas4n.

Dapat str0k kecil sebab geIombang 0tak aktif sangat, Banyak tengok skrin tv atau telefon.

Hampir terduduk dan menyaIahkan diri sendiri apabila mendengar masaIah str0k tersebut disebabkan oleh geIombang 0tak anaknya bergerak dengan terIampau aktif.

Semuanya terjadi kerana ‘si kecil’ itu terlalu ker4p melihat skrin ak1bat daripada penggunaan gajet yang tldak terkawaI.

Sepanjang dirwat juga, Wildan tldak dibenarkan untuk bermain dengan smartphone sama sekali. Mengenang kembali kejadian tersebut, ia seperti satu t4mparan hebat buatnya dan dikongsi sebagai pengajaran buat ibu bapa lain.

Sumber: Facebook Nor Syafiqqah, kd

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*