Ibu TunggaI Terkejvt Tiba-Tiba Dapat ‘Hadiah Besar’ Dari Suami Yang Sudah Tiada

Ibu TunggaI Terkejvt Tiba-Tiba Dapat ‘Hadiah Besar’ Dari Suami Yang Sudah Tiada

“Pemerg1an suami secara mengejvt ak1bat kemal4ngan ketika anak-anak sedang membesar bvkan sesuatu yang mudah diterima,” kata ibu tunggaI yang hanya mahu dikenali sebagai, Ida, 42, di rumahnya di Lukut di sini, semalam.

Katanya, dia bagaimanapun menerima kejvtan semalam apabila dikunjungi wakil syarikat insurans bagi menyerahkan sejumlah wang RM414,302 dianggap ‘hadiah’ dari ar-wah suaminya yang sudah tlada.

“Bagi saya ini satu kejvtan kerana tldak menyangka dia ada membuat carvman insurans diri. Ini pastinya amat membantu kami lima beranak walaupun saya mempunyai pekerjaan tetap.

Ibu tunggaI, Ida, 42, menerima mokcek dari wakil syarikat insurans selepas suaminya meninggaI dunia ak1bat kemaIangan jalan raya Mac lalu di rumahnya di Lukut.

“Suami mening-gal dunia pada pagi 5 Mac lalu selepas terbab1t kema-langan ketika dalam perjalanan ke tempat kerja di sebuah syarikat swasta,” kata ibu kepada empat orang anak berusia empat hingga 17 tahun ini.

Ida berkata, memang ber4t ujian Allah SWT kerana arw4h suami ‘perg1’ di saat anak-anak mula membesar dan memerIukan perhatian.

“Saya benar-benar tldak tahu ar-wah ada membuat carvman insurans. Saya akan gunakan wang ini untuk pendidikan anak-anak.

“Sebelum ini ada wakil syarikat insurans menghubungi saya memaklumkan suami ada mencarvm, tetapi tldak memaklumkan jumlahnya.

“Memang saya terharv hari ini (semalam) apabila dikunjungi wakil syarikat insurans dan memberitahu arwh ada meninggaIkan sejumlah wang yang agak banyak selepas mencarvm tldak sampai dua tahun,” katanya yang berasal dari Ajil, Terengganu.

Memang terbaik arwah sebab menyediakan perlindungan dan pampasan untuk keluarga sebab kita bukan tahu bila kita akan sakit dan bila nyawa ditarik. Sebelum ianya berlaku sebaiknya kita membuat persediaan, bukan untuk kita tetapi untuk keluarga.

Sumber : Harian Metro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*