Lelaki Kantoi Memiliki 54 Helai Pakaian W4anita Dijumpai Di Rumahnya Gagal Beri Penjelasan

Seorang pelayan restoran mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas pertuduhan gagal memberi keterangan kerana memiliki 58 helai pak4ian dalam wanita di rumahnya di sebuah kondominium Selasa lalu. Tertuduh Ong Kok Thye, 23,  membuat pengakuan tidak bersalah itu selepas pertuduhan dibacakan terhadapnya dalam bahasa Mandarin di hadapan Majistret M.Barath.

Mengikut pertuduhan, Kok Thye didapati miliki 58 helai pa4kaian wanita iaitu seluar dalam, baju dalam dan seluar pendek yang mana tertuduh tidak dapat memberi keterangan yang memuaskan bagaimana barang tersebut diperoleh. Kesalahan itu didakwa dilakukan di sebuah unit kondominium, di Dataran Mentari di sini pukul 12.35 tengahari pada 15 Jun lalu yang didakwa mengikut Seksyen 29(1) Akta Kesalahan Kecil 1955.

Hukuman bagi seksyen itu memperuntukkan denda maksimum RM1,000 atau penjara tidak lebih setahun atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan. Mahkamah kemudian menetapkan 9 September ini untuk sebutan semula kes.

kredit kosmo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*