Mimpi Tawaf Seorang Diri Dua Puluh Tahun Lalu Jadi Nyata

Mimpi Tawaf Seorang Diri

Photo of White Beach in Boracay, Philippines

Allahu Akbar. Mimpi Tawaf Seorang Diri 20 Tahun Lalu Jadi Kenyataan Pada 28 Ramadhan Tahun Ni

Maasya Allah, bagi admin kedua-dua orang syeikh ini adalah orang yang HEBAT di sisi Allah. Seorang yang boleh menafsir mimpi dengan tepat 20 tahun yang lalu dan seorang lagi syeikh yang mendapat KEMULIAAN daripada Allah untuk TAWAF seorang diri di saat-saat satu dunia tertahan daripada melakukannya hatta sehebat manapun seseorang itu.

Mimpi TAWAF seorang diri 20 tahun yang lalu jadi kenyataan…

Lelaki ni pernah nampak sesuatu dalam mimpi beliau 20 tahun yang lalu. Kemudian beliau tanya seorang sheikh yang pandai tafsir mimpi, apakah maksud mimpi tersebut. Maka lelaki yang pandai menafsir mimpi tu kata, suatu hari nanti kamu akan tawaf seorang diri mengelilingi Kaabah.

Lelaki ini kata; aku ketawa dalam diri aku, dan aku kata; siapa aku hingga Kaabah dikosongkan utk aku bertawaf seorang diri. Tapi tahun ni, pada 28 Ramadhan ni beliau dibenarkan utk bertawaf, setelah diberi izin oleh pihak berkuasa, dan tak ada siapa bertawaf kecuali beliau
Tawaf Seorang Diri Diceritakan oleh Ismail bin Musa Menk atau Ismail Menk

Makkah: Bagi sesetengah orang, mimpi hanya terbatas pada bunga tidur, tetapi siapa sangka ada juga impian yang dapat menjadi kenyataan.

Seperti yang dialami oleh seorang lelaki yang mendapati impian tawaf sahaja menjadi kenyataan setelah 20 tahun berlalu. Impian itu menjadi kenyataan oleh seorang rakan ahli majlis fatwa Arab Saudi, Abdul Karim Al-Khudair.

Kisah itu kemudian diceritakan semula oleh Ismail bin Musa Menk atau Ismail Menk, mufti Zimbabwe melalui akaun Twitter pada hari Khamis (28/5/2020).

Al-Khudair menceritakan tentang seorang rakan yang bermimpi berada di Masjid Al-Khaif di Mina. Impian itu dialami 20 tahun yang lalu, sekitar tahun 2000.

Pada masa itu, rakan itu sedang mencari seseorang yang mampu melayani (menafsirkan) impiannya. Dia disampaikan kepada seorang ulama yang mampu membimbing mimpi bernama Shaykh Muhammad Al Rumi.

Al Rumi menafsirkan mimpi itu, dia mengatakan bahawa lelaki itu suatu hari nanti akan melakukan tawaf seorang diri di Ka’bah. Mendengar itu, lelaki itu tidak mempercayainya.

“Bagaimana semua orang boleh menghentikan tawaf hanya untuk saya,” kata Mufti Menk meniru kata-kata lelaki itu.
Mimpi tawaf sendirian 20 tahun lalu jadi kenyataan (Twitter/h4ramaininfo)
Tanpa diduga, wilayah impian menjadi kenyataan. Setelah 20 tahun berlalu, lelaki itu sebenarnya melakukan tawaf bersendirian di sekitar Ka’abah sebanyak 7 kali.

Semasa wabak v1rus co-19, pemerintah Arab Saudi memutuskan untuk menutup Masj1dil H4ram untuk para jemaah. Lelaki itu berjaya memasuki Masj1dil H4ram dan melakukan tawaf seorang diri.

Al-Khudair menerusi akaun Twitternya @ ahmedk0025 mengesahkan perkara ini. Dia menjelaskan rakan baiknya dapat tawaf di Masj1dil H4ram setelah mendapat kebenaran daripada petugas.

“Dia berjalan seorang diri setelah meminta izin dari pihak penganjur. Takdir Allah berada di atas pemikiran mu, jadi berprasangka baiklah dan banyak berdoa kepada Allah. ” kata Al-Khudair. (IH)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*