Connect with us

Luahan

Tak Sangka Akak Sendiri dan SUAMl Berduaan Masuk Bilik Bersama, Akak Merayu kat SUAMl Mintak Something

Published

on

Tak Sangka Akak Sendiri dan SUAMl Berduaan Masuk Bilik Bersama, Akak Merayu kat SUAMl Mintak Something

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Cerita ini agak panjang.

Cerita ini tentang suami saya who is now my ex. Cerita dia mcm ni. Kami bahagia berkahwin selepas couple selama 2 tahun.

Kami tidak bertunang cuz we felt like its no use to do so after all.

We don’t want to wait another few months then married , jadi kedua-dua belah pihak setuju untuk meneruskan perkahwinan.

I know him through some internships where I join in his company,suami adalah seorang yg funny.

A kind man, gentleman to say. He was really charming I’m telling you, many of my colleagues even tried him but don’t know how he can be with me back then.

Thinking how our couple memories make me smile back then but now it’s just cries.

Selepas berkahwin selama 2 tahun, kami masih lagi belum mempunyai anak.

Banyak kali kami cuba, tetapi tiada lagi tanda2 saya mengandung. He was still there with me, love and care me even when I was at my lowest.

Alhamdulilah my boss was understandable and gave a few weeks for me to rest for my mental health.

I don’t know back then my husband was really the whole husband material.

Kadang2 ibu buat family gatheing untuk kami adik beradik berkumpul. Ada sekali tu, gathering kami di chalet yg terkenal.

Right now when I think back, I should’ve follow my guts. But what to do? I was in love badly with my husband and trust him my whole world.

It was night everyone was outside celebrating some of my niece’s birthday.

Saya tidak nampak kelibat suami masa tu. Jadi saya keluar pergi mencari suami, saya masuk ruangan dalam chalet, tiba2 nampak suami keluar berduaan dengan kakak saya dr bilik kami.

Masa tu mcm2 aku fikir tapi aku sabar dahulu.

“Sayang?” Saya tanya suami kenapa dia dengan kakak bersama keluar dr bilik?

Suami bagitahu secara kebetulan jumpa kakak dan nak kongsi sesuatu berkenaan produk kecantikan yg kami gunakan bersama.

Kakak nak gunakan sedikit produk saya sbb dia lupa bawa.

I trusted them, I gave a smile and nodded held my husband hand walks outside.

That was the first sign that I didn’t realize cause who would suspect anything?

Then there’s another occasions my husband had to go for business trip.

I know he always go business trip cause he is some kind of high department person.

That year, I still can’t pregnant. I know he wanted a baby so badly. I didn’t think properly back then but I remember my sister also had business trip but she says it’s to another country.

No one suspected anything at this moment.

Many times I realize that this coincidence have become too often, like how they went to lunch together they say they terserempak.

Then how my sister have almost same things I have which my hubby brought for me.

I started feel like suspicious about my husband, he was still doing his role as a husband indeed.

Pay my nafkah like always and affectionate. But there’s like something he was hiding, firasat istri.

I solat minta pertunjuk Allah, I nangis kat sejadah tu sebab kenapa I masih tak boleh pregnant.

I nak kasi my husband happy, I nak tengok dia bahagia jugak even if my husband says that he doesn’t care as long as I’m with him.

I’m really thankful towards Allah.

Berapa hari selepas I doa to Allah, I slowly dapat mimpi jawapan tapi I thought it’s just mainan syaitan.

Orang cakap mimpi waktu 3am gitu itu semua pertunjuk tapi I tak percaya sangat.

Kali memang I perasan masa suami dan kakak keluar lunch bersama. Takkan terserempak lagi, banyak sgt kebetulan yg meragukan.

I ikut mereka tanpa mereka perasan , I went to his office actually to tell him that my pregnancy test shows positive.

But that day it turns to a whole nightmare.

I nampak kakak i peluk tangan suami sgt erat ketuka mereka berjalan.

I saw how my husband treated her like how he treats me, I gasp and tears up there.

I immediately went home told my boss I was sick. That night, I didn’t confront him. I want more evidence, he cuddle me like ways sayang me, care for me.

Malam tu I check phone suami, I don’t like checking my spouse phone cause I trust them.

I saw his recent call and message is my sister, I istigfar panjang when I saw the text. It was all lbcah and like they’re a couple.

I place his phone aside after taking pictures of it with my phone immediately goes to the toilet and cries.

He cheated on me and deceive me with kindness of his.

Suami buat I mcm org bdoh sambil I usap perut I mengenang nasib anak yg bakal dilahirkan nanti.

I thought of confronting but no. I don’t want to for now. I told my best friend, sanggup seorang kakak buat adik dia gini.

Days passes, I haven’t told him about my pregnancy. I used ask him if he has anything tell me but he answer me no and ask why

I shakes head, I want cry in front of him but I pull myself together and just hugged him.

I say I love him very much. He smiles and macam biasa care and sayang me.

This months passes, sampailah satu hari tak tahulah mungkin Allah yang gerakkan hati I.

I followed my husband after I went for my check up, I nampak suami check in hotel dengan kakak I seperti married couple.

Suami bagitahu malam ni dia ada kerja overtime. I ekori mereka dari belakan secara senyap. Mereka berdua berhenti pada satu bilik.

Pakaian yang mereka pakai sgt kemas sperti pakaian pergi ofis. Setelah mereka masuk bilik, I tnggu lama depan pintu bilik mereka.

I dengar semua apa yg berlaku dalam bilik tersebut. Kakak seperti merayu pada suami meminta sesuatu . Ya, mereka trlanjur.

Bila mereka keluar bilik, mereka terkejut I ada di situ. My tears betrayed me.

It started rolling down my cheeks fast as I just can’t believe, I saw how baju diorang yang kemas terus dah macam kena cakar kucing. “and all this while.. I thought I could trust you.” I said to him.

Kini I sudah ada semua bukti. I file kan penceraian di mahkamah, I rasa j1jik dengan perbuatan suami dan kakak .

My mom find out, of course she was mad.

She even halau my sister out of the house since my sister still staying with my mom.

I cried when I was at the court after it was sah we divorced.

I minta maaf to him when I was his wife I failed to be one of the good wife like he wants till he had to cheat on me with my own blo0d sister.

After the divorce then he find out I was pregnant, he wants to get back. I say no, my heart has really broken into pieces.

I am okay if it’s other women but my own sister.. I couldn’t.

I couldn’t handle the pain, I shut myself out for a few months sampai my mom have to take care of me macam I really tak bermaya.

I thanked my mom and my besties for staying with me throughout my ups and downs.

My darkest moments. Sekarang bekas suami I adalah abang ipar I setelah bernikah dengan kakak I.

Hati I masih lagi sakit tapi I happy lihat kakak I akhirnya dapat apa yg dia impikan selama ini.

A perfect husband, he is indeed perfect one but when they had their wedding I didn’t attend.

I just want be away, my mom didn’t want accept too but I told her I’m okay if that’s what both of them wants.

Fast forward, Alhamdulilah now my son is 2 years old.

He is smart, handsome like my ex but I didn’t mind. He willingly to give duit nafkah, I accept it sincerely.

He at times do come to my mom house to see my son but at times my son doesn’t know him and tend cries, he did feel heartbroken but I can’t do a thing about that.

I was pregnant alone, I was all alone. I independent myself with the help of my besties and mom.

I remember my mom accompany me to give birth to my son. I felt like giving up but she pushes me tothe very end and now my beautiful healthy son out. To my mom,

I thanked her so much for being there. Even though when I was having my shutting people out moment, you still keep coming to me and want be by my side.

Ummi I love you so much.

I may seem cool but only Allah knows how broken my heart still when we go family gathering.

Even some of my families members understand if I don’t come cause who can handle my ex kahwin with my sister?

I’ll be the strongest women my son would ever see, I want him to be raise be a good man and treats women kind.

I want him to be love fully and care with. Even if I’m working Alhamdulilah my boss understand my situation. My work colleagues all supported me.

My ex? He quitted the job and started at another place cause he can’t face them all. He terlalu malu he once said. But whatever it is..

I hope their marriage till Jannah and that he or she won’t hurt each other like how my ex hurts me. Thank you for reading my whole story.

– TIARA (Bukan nama sebenar).

Sumber : iium confession.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Luahan

Saya kenal macam2 lelaki kat media social tapi kita boleh pilih yang mana boleh buat kawan yang mana lawan

Published

on

Saya kenal macam2 lelaki kat media social tapi kita boleh pilih yang mana boleh buat kawan yang mana lawan

Assalamualaikum hai admin. Saya salah seorang isteri yang selalu msj kawan2 lelaki dia media social. Saya sunyi sungguh. suami saya langsung tak peduli. tak pernah ambil tahu pasal saya. lagi pula kami sekarang pjj. sepatutnya pjj ni dapat lagi mengeratkn hubungan kta bila berjumpa tapi bila berjumpa saya boleh rasa kasih sayang kami dah tak macam dulu lagi.

sekarang anak2 semua dengan suami. dulu penah pjj anak2 dengan saya dan suami penah kantoi ada perempuan lain. sejak dari hari tu perasaan tu dah lain sampai la sekarang. saya nak berpisah tapi fikirkan anak2. suami dah berjanji dia akan berubah. dan saya nampak semua tu tapi perasaan kasih sayang dalam rumah tangga antara kami macam kekurangan sesuatu.

saya cuba nak sayang balik tapi dah tak ade perasaan tu. dia nak berubah tetapi perangai baran dia tetap tak boleh berubah. ego dia terlampau tinggi. mungkin sebab tu saya dah tak boleh nak rasa sayang dalam rumah tangga kami. saya msj lelaki laen di media sosial hanya nak ilangkn rasa bosan. tak semua lelaki jahat kat media social. ada yang boleh buat kawan bagi nasihat bagi semangat dan kongsi ilmu agama.

Saya dah kenal macam2 lelaki kat media social tapi kita boleh pilih yang mana boleh buat kawan yang mana lawan. Memang la orang kat lelaki buaye tunggu mangsa je tapi saya cuma nak rasa care tu je tak adela sampai feeling jatuh cinta. Cuma jatuh cinta dengan cara dorang sebagai suami handle kuarga jalankan tanggungjawab bimbing kuarga. Kadang jadi sumber inspirasi untuk saya buat bnda yang sama pada kuarga saya..

Tapi itula bila kata nak ubah sesuatu tanpa dorongan kita sendri akan rasa down. Betul kan? saya cuba nak pulih balik hubungam suami isteri tapi macam saya sorang je berusaha untuk ke arah tu. Berapa kali dah cuba tapi tetap keputusan yang sama sampai saya sndri dah pasrah. Hanya ikut perancgan Allah. Follow je apa nak jadi esok, lusa, tulat. tak ade dah nak plan pape. Tapi saya bertahan sebab anak2.

Sepatutnya kalau pjj ni kita akan rasa kasih sayang tu akan erat lg kan. Tapi tak untuk saya dengan suami. untuk wasap bertnya kabar, makan apa hari ni jauh sekali nak tanya. tel bila dia perlu sesuatu. Saya akan tel 3 kali sehari untuk anak2. kadang2 vc pun susah untuk dia bercakap dengan saya. tak apelah sekarang2nya saya call nak tengok keadaan anak2.

Saya cuma nak nasihat untuk suami sekalian jangan la awak2 semua abaikn isteri awak semua. Kawen berapa lama pun isteri tetap nak perhatian dari somi. Sape lagi dia nak perhatian kalau bukan somi sendri? perempuan atau isteri ni dia bukan minta banyak pun kalau hari2 wasap tanya buat apa dah sarapan ke, makan tengah hari dah ke. Lauk apa makan. ws hari2 benda yang sama pun dah cukup buat dia rasa dia la paling bertuah kat dunia ni sebab ada orang care pasal dia.

Bukan nya perlu janji bulan dan bintang. Perempuan kan complicated haahah..
Tp ws sesimple tu dah boleh buat dia tersenyum sepanjang hari. Bukan semua perempuan curang hanya sebab dok mesej lelaki di media social. Memang tak elok untuk sesebuah hubunga tapi perlu pandai pilih berkawan. Tu bagi sayaa tp orang len saya tak pasti.

Saya mnta maaf pasal tu. Saya tahu ada yang akan kecam pasni. Suruh perhatikan suami masing2 kan hahah. Jangan la salahkn isteri bila isteri chat kt media social tapi sebagai suami perhati balik apa yang kurang dalam hub somo isteri. Isteri kalau lengkap ajaran yang somi ajar dia tak akan buat semua tu. Dapat somi yang ada tsnggjawab, tahu hukum bimbing isteri insayaaAllah bahagia smua tu

Saya tulis smua ni sebab saya yang sendiri yang pikul tanggungjawab tu sebab tu saya rasa saya perlu di sayangi saya perlu perhatian tapi saya takdpt semua tu. Saya di lepaskan sendri selepas saya boleh berdikari jalankan tanggungjawab semua tu. Saya berkawan bukan niat nak rampas suami orang tapi saya cuma berbual kosong bagi semangat pada saya untuk terus bersabar.

Kuat hadapi ujian ni. Tak semua lelaki kt media social jahat. Tolong hargai isteri awak2 semua. Tolong ingat balik pergorbanan yang isteri awak2 smua lakukan untuk kuarga untuk awak sebagai somi. Kalau dapat isteri yang pandai berdikari jangan la lepaskn tangan. Hargai mereka sanjungi mereka. Bukan minta emas setinggi tgu tapi cukup la perhatian.

Ada bila isteri nak luah masalah tolong jadi pendengar walau tak dapat selesai masalah. Janganla bebanakn isteri melebihi dari diri mereka sndri. Isteri takkan mengeluh demi somi tercinta tapi apabila isteri dah menolong jangan la suami lepaskan tangan pulak. Tolong hargai isteri awak2 smua. merajuk isteri makan masa lama.

Continue Reading

Luahan

Jika Suami Yang Teman Ketika Bersalin Beruntunglah Isteri, Satu Dalam Seribu!

Published

on

Jika Suami Yang Teman Ketika Bersalin Beruntunglah Isteri, Satu Dalam Seribu!

Setiap pasangan pasti mahukan cahaya mata sebagai pelengkap hidup mereka. Tidak hanya itu, anak juga adalah anugerah yang terindah dihantar dari Allah untuk kita. Namun, tahukan suami disaat-saat isteri anda ingin melahirkan zuriat anda ke dunia ini seperti apa? Betapa besarnya pengorbanan seorang isteri untuk melahirkannya. Kepada suami yang akan menimang cahaya mata, anda patut menemani isteri anda ketika bersalin kerana banyak kebaikkan yang akan diperoleh.

Antara Kebaikan Apabila Suami Teman Isteri Bersalin

1. Meredakan debaran di hati isteri

Saat-saat ingin melahirkan anak mestilah saat yang mendebarkan, bukan isteri sahaja yang berdebar, malah suami juga. Kehadiran suami di sisi isteri dapat meredakan debaran yang dirasai isteri. Jadi, sama-sama dapat meredakan debaran antara satu sama lain.

2. Meredakan kesakitan isteri

Kehadiran suami di sisi juga dapat meredakan kesakitan yang ditanggung oleh isteri walaupun hanya sekadar mengusap belakang isteri ketika kontraksi atau sekadar memberi kata-kata perangsang ketika isteri sudah sakit ingin bersalin.

3. Menimbulkan keinsafan di hati suami

Secara tak langsung, boleh timbul keinsafan kepada suami apabila melihat kesakitan yang ditanggung oleh isteri dalam usaha memberikan zuriat yang diinginkan.

4. Lebih menyayangi dan menghargai isteri

Apabila melihat betapa susahnya isteri bersalin anak untuk zuriat, bertarung nyawa dan menanggung segala kesakitan, boleh memberi keinsafan kepada suami untuk lebih menyayangi dan menghargai isteri. Hargailah isteri anda, wahai sang suami.

5. Lebih menghargai keluarga

Melihat proses bersalin, boleh membuatkan kita lebih menghargai keluarga, bukan setakat kepada isteri dan anak-anak, malah juga kepada ibu yang melahirkan kita. Seperti mana kesakitan yang ditanggung oleh isteri, begitu jugalah kesakitan yang ditanggung oleh ibu saat melahirkan kita.

Bagaimana suami boleh membantu, jika takut melihat darah?
Suami yang takut melihat darah, masih boleh menemani isteri pada peringkat awal (tahap pertama proses kelahiran). Pada tahap ini, isteri akan mengalami kontraksi yang lebih kerap.

Suami boleh membantu ketika isteri ingin bersalin dengan cara:

  • Memegang tangan isteri untuk menenteramkannya.
  • Memberi kata-kate semangat untuk isteri.
  • Mengurut bahagian belakang isteri untuk mengurangkan kesakitan.
  • Mengelap muka isteri apabila berpeluh.
    Membasahkan bibir dengan air atau ketulan ais serta beri air kepada isteri.

Jadi, kaum Adam sekalian, yang telah bergelar suami, adakah anda menemani isteri anda ketika bersalin? Apa perasaaan anda?

Continue Reading

Luahan

Suami peIok, merayu memohon maaf, tapi sy tetap mintak utk dicerraikan, tIak 3 lg elok

Published

on

Suami peIok, merayu memohon maaf, tapi sy tetap mintak utk dicerraikan, tIak 3 lg elok

7 tahun usia perkahwinan dan kini sedang sarat mengandung anak kelima.

Saya dapat tahu suami currang dengan bekas kekasih hingga terIanjur.

Saya melutut merayu dengan suami bagitahu apa salah dan silap saya.

BertaIu – taIu saya desak akhirnya dia beri jawapan yang buat saya tersentak.

Saya terus sambut tangan suami c1um, mintak maaf dan mintak suami untuk mencerraikan saya taIak 3 lagi bagus saya terima.

Part 1, Tolong hidekan profile saya.

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca, saya nak luah kan isi hati saya dekat di sini kerana tiada yang mengenali saya.

Saya dah berkahwin hampir 7 tahun dan sekarang saya sedang mengandung anak ke lima,

InshaaAllah saya hanya tunggu masa nak bersalin. Hari ni saya berg4duh besar dengan suami, dia kant0i currang dengan saya.

Suami balik je dari kerja tadi terus mandi dan kebetulan HP suami cas tepi TV saya pun ambik peluang untuk cek.

HP suami berpasword saya cuba pecahkan pasword suami dan kebetulan betul.

Benda pertama saya cek whatsapp, cek punye cekk, ya Allahh berderau dar4h satu badan saya bila saya terbaca chat suami dengan ex dia yang dulu.

Perbualan sangat mesra (ayg, abg), suami rajin v1deo call ex dia dan apa yang buat saya lebih kecewa

Mereka dah banyak kali berjumpa dan terIanjur.

Begitu banyak gambar – gambar mereka di dalam bilik berpeIukan yang ex suami sendiri send kat suami saya.

Sumpahh rase macam nak bunvh diri je masa tu, air mata saya keluar berjurai – jurai tanpa henti.

Patutlah selama ni saya rasa tak sedap hati, fikiran sentiasa terganggu, dapat mimpi suami currang dan kerap tersedar pukuI 2, 3 pagi.

Saya tak tahu apa silap saya sampai suami currang belakang saya

Kalau berg4duh laki bini tuh adatlah tapi bila berg4duh saya selalu mengalah dan mintak maaf terlebih dahulu.

Sambungan.. Part 2

Beberapa hari yang lalu saya ada kongsikan kisah suami saya yang currang dengan bekas kekasihnya.

Kelmarin kami berg4duh besar suami peIuk saya sekuat – kuatnya, meminta maaf dan berkali – kali menc1um dahi saya.

Saya hanya mampu menangis, meraung sekuat hati dan melutut di kaki suami.

Saya p4ksa suami untuk beritahu apa salah dan silap saya dan kekurangan saya sampaikan suami CURANG di belakang saya.

Mula – mula tiada jawapan namun dengan desakan bertaIu – taIu baru suami bersuara.

Suami cakap saya tiada kekurangan, cukup dalam MELAYANI DIA , ANAK – ANAK dan SEGALANYA

Cuma sejak akhir tahun – tahun lepas dia terjumpa ex gf dan berbagi nombor hp sejak itu suami mula berubah dan rasa seperti bujang.

Mula – mula berkawan lepas tu bercinta semula alang – alang ex suami tak kahwin lagi

Memang kerap keluar bersama tu yang mereka hanyut serta terIanjur. Suami mula rasa seronok dan akhirnya suami lupa siapa dia.

Suami jujur dia terIanjur dengan ex gf dia sejak 2 bulan lepas.

Nak bersama saya suami rasa kurang selesa sebab saya sedang sarat mengandung, perut pun makin bulat membesar dan ke depan jadi sukar untuk dia menyetubuhi saya.

Entah kenapa waktu suami saya cakap macam tu saya tak boleh terima.

Saya terus sambut tangan suami c1um, mintak maaf dan mintak suami untuk mencerraikan saya taIak 3 lagi bagus saya terima.

Saya hanya mampu cakap dekat suami hanya kerana saya sarat mengandung suami memilih untuk menyetubuhi perempuan lain

Hanya kerana perut saya semakin membulat dan membesar suami lebih memilih untuk puaskan dirinya bersama perempuan lain

Hanya kerana saya mengandungkan anak dia, hanya kerana itu.

Ya Allah sump4h demi Allah saya tak boleh terima langsung alasan suami.

Kalau alasan suami rasa terabai, kurang layanan, saya menderh4ka saya masih boleh terima.

Rasa marah, geram, rasa nak membunvh mula menguasai diri.

Syukur saya masih waras dan boleh kawal perasaan.

Saya bersyukur kerana Allah memberi saya rezeki kesuburan dan mudah untuk mendapatkan zuriat.

Ada sesetengah pasangan menunggu bertahun – tahun untuk dapatkan zuriat tidak beruntung seperti kami.

Dulu tiap kali lepas melahirkan saya nak merancang tetapi suami tak izinkan untuk makan pil atau sebagainya

Pakai kond0m suami cakap tak puas, nak rancang sendiri bila suruh buang luar suami terlepas dalam.

Dah jadi macam ni apa semua salah saya? Apa saya yang tak pandai merancang dan jaga tubuh?

Saya tahu ini dug4an buat saya, Allah tak akan bagi ujian ni kalau saya tak mampu, mungkin ada hikmah di sebalik dug4an ini.

Setiap manusia buat kesiIapankan? Dan dari kesiIapan itulah kita belajar.

Saya harap suami belajar banyak benda dengan apa yang dah jadi sekarang ni.

Untuk anak kelima ni satu persiapan pun saya belum buat lagi dari baju b4by, sarung kaki dan tangan,

Bedung, pampers, barang mandian set bersalin satu pun saya tak beli lagi dan siapkan.

Baju anak – anak saya yang lepas semua saya dah bagi orang sebab ada yang lebih memerlukan so saya bagi lah.

Bulan 8 yang lalu genap perkahwinan kami yang ke-7 tahun.

Mungkin setakat ni sajalah jod0h kami, saya nak pertahankan rasa s4kit.

Dahulu suami pernah curang tapi tak pernah terIanjur dah saya beri peluang ke dua dengan kecurrangan yang suami pernah buat lepas – lepas saya masih ingat sampai sekarang apa tah lagi kecurangan yang suami dah buat sekarang ni.

Mesti saya akan ingat sampai akhir hayat saya, jadi saya ambil keputvsan undur diri.

Mungkin saya derh4ka kerana meminta cerai di waktu sarat hamil namun apakan daya saya tiada kekuatan.

Dipendekkan cerita sekarang saya sudah pun berada di rumah ibu bapa saya

peguam yang urus kan kes saya adalah kakak saud4ra saya dan apa – apa mengenai bayaran abang saya akan tangung semuanya.

Anak – anak buat masa ni semua saya serahkan pada suami.

Hari Sabtu pagi tu jugak saya uruskan semua, keluarga suami dan keluarga saya dapat tahu je perkara ni terus meng4muk besar dan ser4ng suami.

Hal tu sikit pun saya tidak masuk campur biarlah suami selesai kan.

Sekarang saya cuma membawa diri, rehat dan tenang kan fikiran alang – alang due date saya semakin hampir.

Anak – anak saya serahkan pada suami sebab saya nak suami tahu dan rasa menjaga, mengurus, merawat seorang anak sangat – sangatlah tidak mudah apa kan lagi jaga 3, 4 orang anak.

Kental tak kental sajalah hati menjaga mereka.

Bila saya dah bersalin dan habis pant4ng saya rancang nak berkerja.

Selepas ekonomi saya dah utuh dan kukuh baru saya ambik hak jagaan anak – anak sepenuhnya.

Dan untuk anak kelima ni saya akan berikan pada adik saya, adik saya kahwin dah 4 tahun tetapi belum diberi rezeki zuriat lagi.

Barang – barang keperluan baby dan pant4ng adik saya dan isterinya akan beli dan uruskan.

Komen Warganet :

Zue Ninie L : Sedihnya bila baca kesah ni. Saya sekarang dalam proses berpant4ng, baru lepas melahirkan.

Kes macam ini la yang saya takutkan. Kalau perkara ni berlaku pada saya, saya sendiri tak tau apa akan jadi pada saya.

“Ya Allah, kau kuatkan la kami – kami sebagai seorang isteri. Kau berikanlah kebahagiaan pada kami.

Jauhilah kami dari perkara yang boleh mer0sakkan keimanan kami..” Amin.

Kalaivani Krishnasamy : Baca pun dah semacam, berdebar, perasaan bercampur baur.

Macam manalah perasaan akak yang menghadapinya.

Mesti menangis akak tu masa taip ni. Manusia jenis ape suami dia tapi tindakan akak tu tenang sangat.

Kalau saya di tempat akak tu, tak tahulah apa akan jadi. Mungkin dah tak ada dah saya ni.

SaIute kepada keluarga akak. Sekurang – kurangnya ada keluarga di sisi. Saya doakan yang terbaik untuk akak.

Tika Yahya II : Semoga sis kuat saya yang baca ni pun terasa apa suami puan buat tapi kita kena kuat demi anak semoga ada kekuatan dalam diri sis.

Kami doakan sis tabah dengan ujian diberi, Allah sayang, Allah bagi ujian sebab sis kuat itu.

Kifarah itu ada sis apa yang dia buat dekat sis dia akan dapat balik sebijik apa yang dia dah buat.

Bella Huda : Semoga sis terus sabar dengan dug4an Allah. Allah uji sebab sayang. Bertabahlah. Semoga sinar kebahagiaan menjadi milik sis selepas ini amin.

Dan saya doakan buat semua ibu tunggaI di luar sana semoga anda semua bahagia dan diberkati Allah selalu.

Sungguh anda semua wanita – wanita hebat.

Nazuha Alias : Sedihnya kisah sis nih. Tapi kagum dengan kecekalan hati sis. Saya suka bila sis tak gunakan alasan anak untuk beIas kasihan.

Saya puji tindakan sis serahkan anak – anak pada ex untuk dia jaga, biar dia tau macam mana nak jaga anak – anak. Alasan dia bagi memang minta kita jadi pembunvh.

Syabas sis. Saya doakan semoga rahmat Allah selalu dengan sis.

Continue Reading

Trending