Taktik Guna Gambar Luc4h, Beberapa Wanita Terlibat Dalam Persund4lan Tergamam Kehadiran Penguatkuasa

Taktik Guna Gambar Luc4h, Beberapa Wanita Terlibat Dalam Persund4lan Tergamam Kehadiran Penguatkuasa

Bintulu: Enam wanita Vietnam dan Filipina ditahan dalam serbuan dijalankan di hotel di pusat bandar ini kerana disyaki menjalankan kegiatan persund4lan, petang semalam.

Dalam Op Noda dijalankan Bahagian Siasatan Jenayah Daerah Bintulu antara 4.30 petang hingga 7.30 malam itu, semua suspek berusia antara 20 hingga 30 tahun itu ditahan di dalam bilik hotel berkenaan.

Ketua Polis Daerah Bintulu, Superintendan Zulkipli Suhaili berkata, turut dit4han dua lelaki tempatan berusia 29 dan 59 tahun yang disiasat mengenai pembabitan dalam kegiatan berkenaan.

Beliau berkata, pihaknya menemui pelbagai alat per4ngsang se ks termasuk 38 unit kon dom, dua botol krim pelincir se ks dan wang tunai berjumlah RM210 dipercayai hasil bayaran perkhidmatan se ks.

“Turut dirampas tiga buku catatan, kad bilik hotel dan resit bilik dipercayai bukti semua suspek menggunakan bilik hotel terbabit bagi melayan lelaki hidung belang yang datang ke situ bagi memuaskan n4fsu.

“Mereka menggunakan Internet dengan menyiarkan gambar ghairah bagi memancing pelanggan dan menyatakan harga dikenakan bagi setiap perkhidmatan se ks,” katanya.

Beliau berkata, penahanan suspek itu menyaksikan kejayaan pihaknya membanteras kegiatan pelacuran di Bintulu khususnya membabitkan warga asing.

Menurutnya, kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 372B K4nun Keseksa4n kerana mel4curkan diri.

“Jika sabit kesal4han, mereka berhadapan dengan hukum4n penj4ra sehingga setahun serta denda.

“Semua wanita terbabit disiasat mengikut Akt4 Imigresen 1959/63 kerana gagal mengemukakan dokumen perjalanan sah,” katanya.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*