Tunjuk Kepada Mereka Yang Suka Merungut Dan Memilih Pekerjaan! Kerja Lelaki Ini Bakal Buat Anda Insaf…

Bosan dengan kerja anda? Bersyukurlah kerja anda tidak seteruk lelaki dari Bangladesh ini!

Hampir semua orang yang mempunyai pekerjaan yang mereka tidak suka. Mungkin majikan anda berperangai teruk. Mungkin pelanggan anda banyak songeh , dan rakan sekerja anda ialah orang-orang berfikiran sempit yang tidak pernah punyai masa untuk kenali diri anda yang sebenar. Mungkin mesin pencetak tidak berfungsi dengan begitu baik. Apa saja anda tidak suka tentang pekerjaan anda, sekurang-kurangnya berterimakasih kerana:

a) anda miliki suatu pekerjaan

b) tugas anda bukan seperti lelaki ini mencuci loji kumbahan di Bangladesh.

lelaki ini terpaksa menutup mata dan mulut ketika menyelam di dalam loji kumbahan. Anda lihat sendiri, pencuci betung Bangladesh ini melaksanakan tugas-tugasnya tanpa pakaian pelindung. Langsung tidak memakai gogal berenang. Lelaki ini ialah seorang pekerja Dhaka City Corporation.

Bangladesh, mempunyai populasi lebih daripada 14 juta , dan telah baru-baru ini dipukul oleh banjir yang teruk disebabkan oleh hujan lebat dan sistem penyaliran kumbahan yang tidak baik. Baru-baru ini jabatan saliran dan kumbahan tempatan telah berkelahi dan berbincang tentang bagaimana cara terbaik untuk menyelesaikan isu itu , yang telah diburukkan lagi oleh jalan luas yang menyebabkan saliran air terpaksa dipecahkan kepada banyak cabang kecil.

Dalam masa yang sama WIRA seperti lelaki ini bekerja sehabis baik untuk memastikan bandar Dhaka bebas dari masalah saliran dan kumbahan. Namun, walau sebanyak mana pun lelaki ini dibayar, bayarannya itu tetap tidak mencukupi!

video:

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*