(Video) Mamat Ni Dipandang Hiina Bila Masuk Butik Mahal Pakai Selipar Je, Sekali Lain Pula yang Jadi

(Video) Mamat Ni Dipandang Hiina Bila Masuk Butik Mahal Pakai Selipar Je, Sekali Lain Pula yang Jadi

Mesti ada di antara kita yang pernah dapat baad seervice dekat butik dalam shopping mall kan?

Saakit juga hati kadang-kadang bila kita tengah excited nak beli sesuatu barang tapi bila masuk butik, layanan yang diberi macam nak tak nak.

Lebih-lebih lagi kalau kita berpakaian biasa dan pekerja dalam butik ‘usha’ atas bawah macam kita tak mampu nak beli barang dekat situ.

Begitu juga dengan video tular yang dimuat naik seorang pengguna aplikasi TiikT0k ini, di mana dia berkongsi moment ketika shopping di butik branded di Kuala Lumpur City Centre (KLCC) dengan berpakaian biasa serta berselipar.

Lihat video penuh tersebut di bawah:

Gara-gara hanya berpakaian biasa dan selipar, dia tidak dilayan oleh pekerja butik-butik mahal tersebut

Susulan tularnya video tersebut yang kini telah mendapat lebih 728,000 tontonan di TiikT0k, remaja lelaki itu juga sempat memberi sedikit ‘nota kaki’ untuk semua pekerja butik branded.

“Aku pergi KLCC pakai selipar. So bila aku masuk kedai-kedai tu, semua tak nak layan. So, semua kedai yang tak layan aku, semua aku beli barang dia.

Korang jangan pandang rendah dekat orang yang setakat pakai b0doh-b0doh tapi tak boleh beli barang-barang macam ni. Korang pun boleh beli,” katanya.

“Baad customer seervice = no sale. That’s me,” – Netizen

Rata-rata netizen geeram dengan layanan yang diberikan kepada remaja lelaki itu, seolah-olah tidak respect kepada pelanggan. Malah, ada di antara mereka juga pernah mengalami situasi yang sama.

Tetapi, ada juga yang berkata itu hanyalah teknik marketing butik mahal untuk tarik pelanggan supaya rasa terccabar dan akhirnya beli barang mereka dan pekerja dapat sales.

Antara komen menarik daripada netizen di TiikT0k:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*