[Video]Datuk Ay0b Khan Terima Ugvtan Bvnuh Terbaharu

[Video]Datuk Ay0b Khan Terima Ugvtan Bvnuh Terbaharu

JOHOR BAHRU – Ketua PoIis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay mended4hkan bahawa beliau menerima ugvtan terbaharu daripada angg0ta Iiberation Tlgers of TamiI Eelam (LTTE) yang mahu membvnuhnya.

Beliau berkata, ugvtan tersebut yang diterimanya pada minggu lalu dilakukan oleh tiga angg0ta LTTE yang berada di Selangor.

“Ugvtan itu mengatakan tiga angg0ta LTTE akan datang ke Johor untuk membvnuh saya. Ini ugvtan terbaharu yang saya terima,” katanya menerusi Sinar Live bertajuk ‘Biar Di4ncam, Saya Tldak Gent4r!’ yang bersiaran secara langsung dari Ibu Pejabat PoIis K0ntinjen (lPK) Johor Bahru di sini malam ini.

Program dikendaIikan m0derator, Haslina AR Kamaludin.

Ayob Khan bagaimanapun menyifatkan ugvtan tersebut sebagai perkara Iumrah bekerja sebagai angg0ta poIis, malah keluarganya juga sudah faham dengan tugas serta tanggvngjawabnya.

“Saya sedia maklum tanggungjawab sebagai angg0ta poIis. Memang saya nampak tenang dan relaks tapi sebenarnya saya sentiasa mengambil langkah berhat1-hat1.

“Selebihnya saya serah kepada ALLAH. Hidup mat1 kita Dia yang tentukan,” katanya yang mula bertugas sebagai Ketua PoIis Johor pada 24 Februari lalu.

Sementara itu, Ayob Khan berkata, pihaknya akan menggunakan anjlng pengesan bagi membanter4s kegiatan menged4r d4dah dalam l0kap di Ibu Pejabat PoIis Daerah (lPD) di negeri ini.

Menurutnya, beliau percaya langkah tersebut dapat membanter4s jnayah berkenaan bvkan sahaja di Iokap-Iokap di lPD tetapi juga di penj4ra.

Katanya, langkah tersebut adalah susulan selepas pihak poIis men4han sembilan angg0ta poIis yang terlibat menged4r d4dah dalam Iokap lPD Kota Tinggi pada 3 Disember lalu.

Dalam pada itu, beliau bersyukur kerana sepanjang bertugas sebagai Ketua PoIis Johor, tlada campur tangan poIitik daripada pemimpin di Johor, sekali gus memudahkan beliau menjalankan tugas.

Video:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*