(VlDEO) Duit Dalam Tin Hncur Dimakan Serangga, Nenek RUGl Dalam RM300K

(VlDEO) Duit Dalam Tin Hncur Dimakan Serangga, Nenek RUGl Dalam RM300K

Sudah menjadi lumrah kehidupan untuk menabung demi masa depan. Ada yang memilih untuk meyimpan duit di dalam bekas tin biskut, tin milo dan lain-lain.

Bagi golongan yang agak berumur, mereka lebih gemar menyimpan di tempat sebegitu berbanding di dalam bank.

Namun, menyimpan wang di sebegitu mempunyai ris1ko yang tinggi untuk r0sak. Hal ini kerana dimakan serangga per0sak yang gemar tinggal di tempat seperti itu.

RM300,000 dimakan anai-anai

TuIar di laman Faceb0ok mengenai seorang nenek menyimpan wang di dalam bekas tin milo. Namun apa yang terjadi adalah sebaliknya apabila wang yang disimpan itu dimakan serangga anai-anai.

Memetik laporan portal World of Bozz, difahamkan kerug1an yang dialami dalam jumlah yang besar iaitu RM300,000.

Menerusi video yang telah dik0ngsi itu, jelas menunjukkan kepingan ringgit bernilai RM100 itu hncur dek angkara serangga berkenaan yang hidup dan memb1ak di dalam tin tersebut.

“Semua wang yang saya ambil di sini mempunyai masaIah. Terdapat RM10,000 dalam satu timbunan, dan ada 23 timbunan. Jadi total timbunan adalah RM230,000,” kata seorang individu dalam video tersebut.

Kejad1an yang berlaku ini harap dapat memberi pengajaran terhadap orang lain juga untuk tdak menabung di dalam tempat sebegitu. Kalau tidak putih mata kerana kerug1an!

Sumber: Penang News Group , World of Buzz, OMM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*